G Suite uživatelé přichází o Google Duo

G Suite uživatelé přichází o Google Duo
2020-01-18T16:30:59+02:00
• 18. 1. 2020

Google Duo je komunikační služba pro běžné a video hovory, přičemž je zde podpora pro zasílání video/audio zpráv. V poslední době jsme se dočkali například i skupinových hovorů. Pro běžné psaní je určena aplikace Zprávy, která nabízí nejvíce funkcí s technologií RCS. U aplikace Zprávy je vše spojeno s telefonním číslem, stejně jako u Google Duo, ale zde je možné napojit i svůj Google účet. Bohužel máme nemilou zprávu pro uživatele G Suite.

G Suite bez Google Duo

V posledních dnech se začala objevovat informace, že Google Duo nelze používat s G Suite účty, tedy placeným typem. Google neposkytl jakékoliv vysvětlení. V podstatě se na obrazovce zobrazí informace, že uživatel by měl používat jiný účet. Je zřejmě myšlen běžný zdarma Google účet.

Sice aplikace nevyžaduje uživatelský účet, ale pokud jej máte propojený s Google Duo, můžete službu jednoduše používat na jakémkoliv zařízení. Redaktoři webu AndroidPolice ověřili, jestli se nejedná jen o chybu nebo změnu nastavení v rámci administrátorského účtu G Suite, ale dospěli k názoru, že Google Duo přišlo o podporu G Suite.

Je zde několik možností. Buď Google jen pozastavil fungování s těmito účty a brzy se dočkáme obnovení funkce, nebo se chystá změna nastavení pro G Suite, po které bude záležet na administrátorovi, jestli dojde k zpřístupnění. Nabízí se také možnost, že Google Duo jednoduše nebude pro G Suite účty, a ty budou muset používat Hangouts Meet. Budeme si muset počkat na nějaké vysvětlení ze strany Googlu.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat