Xiaomi si připravilo Mi Watch v edici Forbidden City

Xiaomi si připravilo Mi Watch v edici Forbidden City
2019-12-30T18:00:43+02:00
• 30. 12. 2019

Poslední hodinky Mi Watch od společnosti Xiaomi jsou v oficiálním prodeji něco málo přes měsíc a crowdfundingová kampaň u YouPin začíná lákat na výrazně přepracovanou verzi nesoucí jméno Mi Watch Forbidden City. V tomto případě hlavní roli bude hrát kulatý ciferník nebo předinstalovaný systém přímo od Googlu. Čínský výrobce tedy pravděpodobně chystá další bestseller tentokrát do segmentu s nositelnými zařízeními.

Prémiové, ale dostupné

Hodinky disponují 1,3palcovým OLED displejem, který je odolný vůči poškrábání a byl vložen do pouzdra z nerezové oceli (316L). Řemínek dostupný ve dvou barevných variantách (černá, zelená) vyrábějí z hovězí kůže dovezené z Itálie. Vnitřní část vyplňuje 512MB operační paměť RAM po boku 4GB uživatelského úložiště. Konektivitu zaštiťuje Bluetooth 4.1, WiFi a technologie NFC pro bezkontaktní platby.

Kromě běžných funkcí musíme ještě zmínit snímač srdeční frekvence, GPS modul či neupřesněnou vodotěsnost. Softwarovou stránku zastupuje WearOS od Googlu, k němuž si Xiaomi dovolilo připojit několik vlastních aplikací. Na platformě YouPin byla stanovena cena v přepočtu 4 231 Kč, což je o 1 303 Kč méně oproti doporučené cenovce. První dodávky proběhnou začátkem února 2020.

Nakonec můžeme dodat, že Xiaomi posunulo termín u Mi Watch Premium Edition z prosince až na únor nového roku. Nadstandardní edice přinese rovněž pouzdro z nerezové oceli a navíc přidají safírové sklíčko. Důvodem je údajně zajištění lepšího uživatelského dojmu a vhodnějších skladovacích podmínek. Konečná cena by měla atakovat hranici 290 dolarů (tj. cca 6 600 Kč).

Zdroje: gizmochina.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat