Speedtest VPN pro Android a iOS nyní k dispozici aktualizováno

Speedtest VPN pro Android a iOS nyní k dispozici [aktualizováno]
2019-12-30T19:30:21+02:00
• 30. 12. 2019

Aktualizováno 30. 12.

Před pár dny jsme vás informovalo o nové VPN službě v rámci aplikace Speedtest. Nyní jsme se konečně dočkali aktualizace aplikace pro Android, která novinku již obsahuje. V první řadě je nutné zmínit, že v základu má každý uživatel zdarma 2 GB pro přenos dat.

Po aktivaci VPN služby na mobilu jste automaticky připojení k náhodnému serveru, tedy zemi. Nelze si zatím vybrat, kam konkrétně se má mobil připojit a pokaždé je to o náhodě.

Původní článek 26. 12.

V poslední době jste mohli zaznamenat značné množství reklam na nejrůznější VPN služby. Jednoduše řečeno, VPN (virtuální privátní síť) přesměruje veškerou konektivitu ze zařízení na servery dané služby a zašifruje veškerá data. Hlavním benefitem je zejména skrytí své polohy, respektive odkud kam přistupujete k internetu. Sice se propaguje lepší zabezpečení, ale v tomto ohledu se podívejte na video od Toma Scotta, který vše jednoduše vysvětluje. Nyní se mezi VPN služby přidává i aplikace Speedtest od společnosti Ookla.

Speedtest VPN

Aplikace Speedtest se zaměřuje na měření rychlosti připojení k internetu od svého počátku, ale nyní se testuje služba VPN přímo v aplikaci. V rámci beta testování je vše zdarma, ale jakmile přejde novinka do stabilní verze, bude k dispozici placená verze. V tomto ohledu bude k dispozici i možnost používání bez poplatku, ale bude zde limit na 2 GB přenesených dat. Cena placené služby není zatím známa.

Největší obavy u VPN služeb jsou spojeny zejména se sbíráním dat o uživatelích, ale společnost Ookla provozující Speedtest uvádí, že se nevyužívá jakýkoliv logovací systém, takže nevzniká historie procházení internetu samotnými uživateli. V tomto ohledu se uvádí, že došlo ke spolupráci se společností NetProtect pro zvýšení zabezpečení.

Zatím není známo, jak jsou rychlé servery této VPN služby. Samotná novinka se neobjevila na redakčních zařízeních a ani nevíme, jaké podmínky jsou pro beta testování. Společnost jen uvádí, v kterých zemích nebude služba dostupná. V tomto ohledu se jedná o celkem zásadní mínus, když VPN slouží právě k přístupu na svobodný internet v zemích, kde jsou blokované služby.

Speedtest VPN nelze používat v zemích:

  • Čína
  • Egypt
  • Kazachstán
  • Katar
  • Saudská Arábie
  • Spojené arabské emiráty
logo-app Speedtest.net Ookla Zdarma ANDROID logo-app Speedtest by Ookla Developer Zdarma iOS

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat