Huawei Mobile Services vychází ve verzi 4.0 beta

Huawei Mobile Services vychází ve verzi 4.0 beta
2019-12-29T19:30:17+02:00
• 29. 12. 2019

Grafika: Huawei, Dotekomanie.cz

4

Společnost Huawei to nemá vůbec jednoduché v poslední době, navíc čelí také informacím, že údajně od Číny firma obdržela výhody za 75 miliard dolarů. I tak se nemění nic na tom, že novým mobilům schází patřičná certifikace od Googlu. Huawei již nějakou dobu buduje alternativu ke Google Mobile Services a nyní jsme se dočkali Huawei Mobile Services 4.0 ve verzi beta.

HMS 4.0 Beta

Společnost oznámila novou verzi 27. prosince na vývojářské konferenci Huawei Developer Groups. Hlavním smyslem HMS je nabídnout hlavně vývojářům dostatečnou alternativu ke službám od Googlu. Čínský gigant investuje do vývoje nemalé prostředky a nyní je vidět, že vývoj jde skutečně rychle kupředu.

Nová verze Huawei Mobile Services se soustřeďuje na další klíčové faktory. Jedním z nich je například Location Kit pro hybridní určování polohy. Také se nabízí Map Kit a dokonce Drive Kit pro cloudové ukládání souborů a dat. Mezi dalšími novinkami jsou například Analytics Kit pro měření a analyzování dat při používání aplikací nebo Ads Kit pro zobrazování reklam v aplikacích.

Nezapomnělo se na bezpečnostní prvky, kde bude působit Safety Detect, v rámci čehož se bude pracovat na detekování podvodných URL adres, falešných uživatelských účtů a podobně. Urychlil se vývoj na službách spojených se strojovým učením a umělou inteligencí, službách kolem Huawei uživatelských účtů nebo placení v aplikacích.

Huawei také nabízí alternativu ke službě zajišťují notifikace, kde je již zaregistrováno 38 tisíc aplikací a denně služba rozešle 30 miliard notifikací. Jde tedy vidět, že Huawei nečeká, až USA zruší zákaz. Pokud se vše Huawei podaří, je možné, že případné zrušení zákazu bude zbytečné a přijde pozdě. Sice si musíme počkat, co se vlastně stane, ale možná se USA podaří rozdělit mobilní trh více, než se dalo čekat.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Petr Čermák

30. 12. 2019, 18:24

Nedá se nic dělat, vzhledem k tomu, co jim Amerika udělala nemám od teď jinou možnost : Číně zdar a Huawei zvlášť. Všechny moje další mobily budou Huawei i kdyby neuměli nic. Podpořme Huawei ať se Amíci chytí za nos.

Pavel Skácel

30. 12. 2019, 15:32

Pane hrábě, no a co, že je to Čína. Oni nejsou v realitě? Oni nevidí, co ta Čína dnes umí? A nevědí, kdo to způsobil? Tak já jim to řeknu: nenažraní kapitalisti!

Hakus von Tyros

29. 12. 2019, 20:45

Mrkněte do zahraničního tisku.
Dalece od pravdy to zřejmě není.

Hakus von Tyros

29. 12. 2019, 20:40

Účty hodné.
Ale já bych ale do takové rychlovašky nešel ani náhodou.
Vždy[ je to Čína.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat