Apple kontroverzně vysvětlil, proč iPhone 11 Pro sleduje uživatele

Apple kontroverzně vysvětlil, proč iPhone 11 Pro sleduje uživatele
2019-12-06T15:51:06+02:00
• 7. 12. 2019
1

Tento týden se na internetu objevila informace, že iPhone 11 Pro stále sleduje uživatele, respektive jeho údaje o poloze. To by nebylo nic zvláštního, neboť podobným způsobem fungují takřka všechny aplikace. Problém však je v tom, že telefon sledovat polohu uživatele i přesto, že sledování bylo deaktivováno. 

iPhone 11 Pro sleduje uživatele kvůli předpisům

Na tuto problematiku se vyjádřila dokonce i samotná společnost Apple, ovšem poměrně zvláštním, až odbytým způsobem. Ta totiž prohlásila „Nevidíme žádné skutečné bezpečnostní následky“. Jinými slovy Apple potvrdil, že je zcela v pořádku, že takto iPhone 11 Pro funguje. Nyní jsme se však dočkali dalšího vyjádření. 

Apple se nyní znovu k této kauze vyjádřil, přičemž přidal podrobnosti o tom, proč iPhone 11 Pro takovou činnost vykazuje. Dále se ve svém prohlášení zavázal k tomu, že v příští verzi iOS 13 bude k dispozici tlačítko, které sledování polohy deaktivuje úplně. Podle oficiálního vyjádření se takto iPhone 11 Pro chová z toho důvodu, že je vybaven novou ultra širokopásmovou technologií. 

„Ultra širokopásmová technologie je standardní průmyslová technologie a podléhá mezinárodním průmyslovým požadavkům, jenž vyžadují, aby byla na určitých místech vypnuta. Systém iOS používá služby určování polohy, aby pomohl určit, zda se iPhone nachází v těchto zakázaných místech, tedy aby v případě nutnosti zakázal ultra širokopásmové připojení a dodržoval tak předpisy“ uvedl tiskový mluvčí společnosti Apple. 

Apple dále potvrdil, že žádná data nejsou odesílání na jeho servery. 

„Správa dodržování ultra širokopásmového připojení a její použití lokalizačních dat se provádí výhradně na zařízení a Apple neshromažďuje data o poloze uživatele“. 

V první odpovědi Apple poznamenal, že neexistuje žádné tlačítko, které by deaktivovalo takzvaný ultra širokopásmový čip. Tiskový mluvčí nakonec sám potvrdil, že společnost toto tlačítko brzy nabídne, a to v nejbližší aktualizaci pro iOS. 

Zdroj: ww.9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

A vsetci sprosty tomu veria. Kam speje tento svet. Ludi maju za uplnych blaznov

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat