Xiaomi možná pracuje na skládacím telefonu s pěticí fotoaparátů

Xiaomi možná pracuje na skládacím telefonu s pěticí fotoaparátů
2019-11-12T13:30:28+02:00
• 12. 11. 2019

Čínský technologický gigant Xiaomi nedávno na trh uvolnil svůj zbrusu nový kousek pod názvem Xiaomi Mi Note 10.  Hlavním lákadlem tohoto kousku jsou zadní fotoaparáty. Na zadní straně se totiž objevila hned trojice fotoaparátů, přičemž primárním senzorem je 108megapixelový snímač – stejný se objevil u Mi MIX Alpha. Kromě toho je telefon vybaven ultraširokoúhlým 20megapixelovým fotoaparátem a 5megapixelovým teleobjektivem. Na přední straně se pak nachází 32megapixelový fotoaparát.

Xiaomi si hraje se skládacím telefonem

Nyní se zdá, tedy alespoň podle zveřejněného patentu, že si Xiaomi pohrává s myšlenkou v podobě skládacího telefonu. Ten by měl mít až pět vysouvacích fotoaparátů. Jak si z přiložených snímků můžete všimnout, telefon by nabízel podobný skládací mechanismus jako Huawei Mate X.

Skvělé na tomto Xiaomi konceptu je, že pětice fotoaparátů může směřovat směrem dozadu a dopředu. To v praxi znamená, že pro vytvoření selfie byste mohli využít až pětice fotoaparátů. Je však důležité poznamenat, že tento skládací telefon je prozatím jen na papíře. Není zde tedy žádná záruka toho, že bychom se takového smartphonu od Xiaomi skutečně dočkali. 

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat