Samsung možná nabídne ohebný tablet

Samsung možná nabídne ohebný tablet
2019-11-30T11:30:22+02:00
• 30. 11. 2019

První ohebná zařízení jsou na světě a míří do prodeje. Samsung zatím uvedl první smartphone, který lze rozložit do podoby tabletu. Také by se dalo říci, že se jedná o malý tablet složitelný do velikosti smartphonu. Galaxy Fold je tak trochu na pomezí obou typů. Nedávno jsme se dozvěděli, že se pracuje na ohebném véčku. Jak je vidět, jihokorejská společnost nechce zapsat na vavřínech a pracuje na dalším zařízení.

Galaxy Tab Fold?

Z našeho pozorování můžeme soudit, že Motorola sklidila nejkladnější ohlasy na ohebný smartphone Razr. Ostatní modely by se daly nazvat jako ohebné phablety, ale jak je známo, tato kategorie se vytratila. Samsung ale zvažuje, že by se na trhu mohl prosadit skutečný ohebný tablet. Přenášet až 10palcové zařízení není pohodlné, ale pokud půjde „přelomit“, vejde se do kdejaké větší kapsy nebo bude skladnější v batohu.

Dle nového patentu právě Samsung pracuje na takovém zařízení, které dostalo neoficiální pojmenování Galaxy Tab Fold. Patent obsahuje několik nákresů, kde jde například vidět použití čtyř reproduktorů a zřejmě speciálních konektorů pro připojení příslušenství.

Dále jde vidět, že by zařízení mělo mít i USB C. Pozornému oku ale neunikla absence kamer. Patent s nimi nepočítá buď kvůli tomu, že Samsung ještě nemá vyřešené, kam je umístí, nebo dojde na použití kamer pod displejem.

Dalo by se říci, že by toto zařízení mohlo konkurovat novince od Microsoftu, ale ta má dva samostatné displeje. Navíc jde přehnout kompletně, takže se nabídne i zařízení s menší úhlopříčkou. Galaxy Tab Fold ale nemá sekundární displej.

Zdroj: nl.letsgodigital.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat