Samsung zřejmě nabídne ohebné véčko

Samsung zřejmě nabídne ohebné véčko
2019-10-30T10:00:28+02:00
• 30. 10. 2019

Rok 2019 mohl patřit ohebným smartphonům, ale zatím to vypadá jen na beta testování, aspoň soudě podle problémů, které mají výrobci. Samsung musel pozastavit prodej Galaxy Fold, upravit konstrukci a pak jej znovu uvedl. Mate X se teprve dostal do prodeje na vybraných trzích a v dohledné době se máme dočkat Motoroly Razr, která nabídne konstrukci véčkového mobilu. Nyní se Samsung pochlubil, že si s tímto konceptem také pohrává.

Galaxy W20 5G jako ohebné véčko

Ohebné smartphony jsou novým svatým grálem pro výrobce mobilů, ale jak je vidět, technologie ještě nejsou tak daleko, aby se jednalo o zcela spolehlivá zařízení. Je potřeba vyvinout ochranu displeje, kterou nepůjde poškodit prstem a přesto nabídne ohebnost. Výrobci by potřebovali flexibilní sklo a možná se něco takového chystá, ale na to si budeme muset počkat. Další problém, který musí řešit, je podpora aplikací. Není tak divu, že se Samsung pochlubil novým konceptem přímo na vývojářské konferenci Samsung Developer Conference, která aktuálně probíhá.

Právě zde ukázal trochu jiný koncept zařízení, s kterým si pohrává. Jak je vidět na animaci níže, bude se jednat o véčkovou konstrukci. Podobné zařízení již za pár dnů má představit Motorola. Samsung tentokrát ukázal trochu více, ale samozřejmě bude záležet na konstrukci a použitých materiálech. Například si lze všimnout, že displej má v horní části díru pro kameru.

Původní Galaxy Fold má dva displeje, ale u této novinky to vypadá, že bude k dispozici jen jeden zobrazovací panel. Díky tomu by se mělo jednat o tenčí zařízení. Dle dostupných informací Samsung tuto novinku představí pod názvem Galaxy W20 5G na veletrhu MWC v roce 2020, ale jedná se jen o předpoklad.

Dá se odhadovat, že i tentokrát se bude jednat o zařízení s vysokou cenou a omezenou dostupností. Samsung zveřejnil i oficiální video k tomuto konceptu, ale ještě to nutně neznamená, že se takového zařízení dočkáme v dohledné době.

Dokud výrobci nepřijdou s dostatečnou ochranou displeje a ohebného mechanismu, nebude se jednat o úspěšná zařízení. Už jen vývoj samotného zobrazovacího panelu trval takřka deset let, aby se mohl dostat do komerčního prodeje. Jak dlouho bude trvat vývoj ochrany displeje, nevíme, ale možná si počkáme další několik let.

Zdroje: gizmochina.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat