Google Mapy získávají integraci Google Překladače

Google Mapy získávají integraci Google Překladače
2019-11-13T18:00:13+02:00
• 13. 11. 2019

Dnes jsme vás informovali, že do Google Map míří nenápadná reklama, což se mnohým nemusí zamlouvat, ale dnes Google oznámil jednu poměrně užitečnou funkci, která se vyplatí zejména při cestování do zahraničí. Novinka souvisí s integrací Google Překladače, který napomůže spíše s komunikací s lidmi v dané zemi.

Mapy a Překladač

Jestliže cestujete často do zahraničí, asi nejvíce používáte aplikace pro navigování a případně překladač. Google se zaměřil na situace, kdy je zapotřebí použít obou aplikací a vytvořil poměrně jednoduché ale elegantní řešení. Integroval Google Překladač přímo do aplikace Google Mapy.

Jedná se o jednoduchou funkci, kdy se vám nabídne přímo v aplikaci Google Mapy možnost přečtení názvu místa v lokálním jazyce. U konkrétního názvu se objeví ikona reproduktoru a po kliknutí na ni se nabídne možnost hlasitého přečtení textu v daném jazyce. Na ukázce níže vidíte, že se název přečte v japonštině, což je pro mnohé dosti nesrozumitelný jazyk, o to horší je přečtení znaků.

Ze samotného dialogového okna se dá jednoduše přejít do aplikace Google Překladač a pokračovat ve zprostředkované konverzaci. Google uvedl, že je podporováno 50 jazyků, ale nijak nespecifikoval, které to jsou. Jen dodal, že další přibudou. Novinka bude dostupná v dohledné době pro Android i iOS, přičemž je zapotřebí mít na zařízení obě aplikace.

logo-app Mapy Google Inc. Zdarma ANDROID logo-app Překladač Google Google Inc. Zdarma ANDROID logo-app Google Maps - GPS Navigation Developer Zdarma iOS logo-app Google Translate Developer Zdarma iOS

Zdroje: 9to5google.com, blog.google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat