Spotify roste dvakrát rychleji než Apple Music

Spotify roste dvakrát rychleji než Apple Music
2019-10-29T13:30:22+02:00
• 29. 10. 2019
2

Švédská hudební streamovací služba Spotify nedávno na své tiskové konferenci oznámila, že její služba překročila 30. září letošního roku hranici 113 mil. uživatelů, z toho 108 mil. předplatitelů. Obě čísla jsou velice dobrá, hlavně v porovnání celkových uživatelů/předplatitelů. Kromě toho se společnost pochlubila dalšími statistikami.

Spotify se skutečně daří

Měsíční počet aktivních uživatelů Spotify vzrostl na 248 mil. Do tohoto čísla byli započítáni také uživatelé, kteří službu používali v rámci bezplatného tarifu – „tarif“, který je k dispozici všem, kteří chtějí Spotify používat zdarma s tím rozdílem, že disponuje reklamou. 

Společnost se také svým akcionářům a celkové veřejnosti pochlubila se zajímavou informací. Podle veškerých statistik se totiž zdá, že právě Spotify roste zhruba dvakrát rychleji než konkurenční Apple Music. 

„Stále se cítíme velmi dobře z našeho konkurenčního postavení na trhu. Ve vztahu k Apple Music veřejně dostupná data ukazují, že za jeden měsíc získáme dvakrát tolik odběratelů, jako právě Apple Music.“

Podle dostupných informací má od konce června letošního roku Apple Music více než 60 mil. předplatitelů. Spotify tedy i nadále zůstává zhruba dvakrát tolik velký jako jeho hlavní konkurent. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

David Precechtel

30. 10. 2019, 0:40

U Spotify zdarma tez nefunguje Spotify connect.

Jiří Procházka

29. 10. 2019, 15:00

Ještě bych doplnil, že Spotify Duo je konečně dostupné i u nás – tedy pokud to není už delší dobu a já zbytečně nepřeplácím :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat