Ohebná Motorola RAZR poprvé na fotografii aktualizováno

Ohebná Motorola RAZR poprvé na fotografii [aktualizováno]
2019-11-01T16:00:21+02:00
• 1. 11. 2019
8

Aktualizováno 1. 11.

Včera se objevily první kvalitnější tiskové rendery nadcházející novinky Motorola Razr, která nabídne ohebný displej a víčkovou konstrukci. Dnes jsme se dočkali první reálné fotografie této novinky, což potvrzuje předešlé obrázky. V podstatě se potvrzuje, že 13. listopadu se skutečně představí tato novinka.

Aktualizováno 31. 10.

Takřka před dvěma týdny Motorola začala rozesílat pozvánky na chystanou událost, kde by mělo dojít k představení ohebného smartphonu Motorola Razr, tentokrát ve véčkové konstrukci. Jak se ukazuje, novinka bude mít dva displeje, přičemž vnější bude mít rozlišení 600 x 800 pixelů. Vnitřní bude mít 6,2palcovou úhlopříčku, pravděpodobně blížící se k Full HD rozlišení.

Z obrázku níže můžeme odhadovat, že ve spodní bradě bude dedikovaný čtečka otisků prstů. Co se týče výbavy, nebude se jednat o nejrychlejší smartphone. Zatímco konkurence u tohoto typu mobilů s ohebnými displeji nasazuje nejmodernější procesory, tak Motorola použije pravděpodobně procesor Snapdragon 710.

K dispozici mají být dvě varianty lišící se úložištěm a velikostí operační paměti. Základní model nabídne 4 GB RAM a 128GB úložiště a druhý pak 6 GB RAM a 256GB úložiště. Samotná baterie má mít kapacitu 2730 mAh, což není mnoho. Cena by se měla pohybovat kolem 1500 dolarů bez daně.

Aktualizováno 18. 10.

Takřka pět měsíců se neobjevila ani jedna zásadnější informace kolem chystané ohebné Motoroly Razr. Zatím se jen vědělo, že by představení mělo dojít ještě letos a zřejmě jsme se dočkali oznámení termínu. Ačkoliv Motorola zveřejnila jen pozvánku bez bližších informací, tak vše nasvědčuje tomu, že ohebný smartphone od Motoroly s názvem Razr bude představen 13. listopadu.

Aktualizováno 17. 5.

Zatím není známo, kdy by společnost Motorola mohla představit své řešení ohebného smartphonu. Rozhodně nepůjde o další podobný mobil, jelikož model Razr půjde odlišnou cestou. V základu se bude jednat o malý mobil, který můžete rozložit ve větší plnohodnotnější. Již jsme zde měli údajný marketingový obrázek a nyní se na čínské sociální síti objevilo video, které vypadá jako jedno z produkčních. Zatím nelze potvrdit pravost, ale aspoň můžete získat přesnější představu, jak bude novinka vypadat.

Video není k dispozici

Aktualizováno 28. 4.

V tuto chvíli stále čekáme na oficiální zahájení prodeje nějakého ohebného smartphonu. Samsung se již chystal, ale nakonec došlo k odložení kvůli technickým problémům. V dohledné době by se měl na trhu objevit model Mate X, ale i taková Motorola chystá vlastní zařízení. Zatím jsme měli k dispozici jen nákresy, případně nějaké spekulace o specifikacích. Nyní se dozvídáme podobu novinky Motorola Razr prostřednictvím úniku marketingového obrázku. Zveřejnil jej @Slashleaks na svém Twitter profilu. Sice nemáme absolutní jistotu, že se skutečně jedná o novou Motorolu Razr, ale vzhledem k úspěšnosti @Slashleaks v oblasti úniků, tak se zřejmě díváme na finální podobu.

Motorola půjde trochu jinou cestou. Zatímco Galaxy Fold a Mate X jsou spíše smartphony rozložitelné do podoby tabletu, nebo tablety složitelné do podoby smartphonu, tak Razr bude mobilní telefon, který půjde složit do kompaktního stavu. Na obrázku je také k vidění i balení, ale to je spíše druhořadá informace.

Aktualizováno 13. 3.

První ohebné telefony/tablety jsou již představeny (Galaxy Fold, Mate X) a chystají se další zařízení, přičemž bychom se měli dočkat reinkarnace Motoroly Razr. Nyní již tušíme, jak by měla novinka vypadat, dokonce jsou zde náznaky ceny, ale zatím jsme nic nevěděli o výbavě. Nejnovější spekulace již zmiňují některé parametry, z kterých se dá konstatovat, že se nebude jednat o plnokrevný top model.

Motorola Razr by měla nabídnout výkon Snapdragonu 710, což je zástupce vyšší střední třídy. Ten by měl mít k dispozici 4 nebo 6 GB operační paměti a pro data bude určeno úložiště o velikosti 64 nebo 128 GB. Hlavní ohebný displej bude disponovat úhlopříčkou 6,2 palců a nabídne rozlišení 876 x 2142 pixelů. Sekundární displej na přední straně bude mít 600 x 800 pixelů, ale neznáme konkrétní rozměr.

Dokonce se poodhaluje kapacita baterie, ta by měla mít 2730 mAh. Sice se jedná o nízkou hodnotu, ale Motorola Razr by měla zapadat mezi malá zařízení a v případě nutnosti poslouží jako větší smartphone. Více informací zatím není k dispozici.

Aktualizováno 21. 1.

Nějakou dobu se proslýchá, že Motorola uvede nový smartphone řady Razr, který nabídne ohebný displej. Již zde bylo několik neoficiálních konceptů, a jak se zdá, zřejmě se designérům podařilo odhadnout přibližnou podobu. Nyní se totiž objevil design smartphonu v rámci patentové přihlášky společnosti Motorola. Sice nemáme jistotu, že by se mělo jednat o chystaný Razr, ale vzhled by tomu nasvědčoval.

Původní článek 16. 1.

Motorola RAZR byl název pro mobilní telefon véčkové konstrukce, aspoň tedy co se týče původního a prvního modelu, který byl uveden v roce 2004. Motorola použila název Razr i v době nástupu smartphonů, ale naposledy se takový mobil objevil v roce 2013. Od té doby najdeme pod touto značkou sérii zařízení Moto a nově One. Nyní to vypadá, že by se mohl vrátit název Razr, ale takové zařízení nebude pro každého.

Razr v moderním pojetí véčka?

The Wall Street Journal uvádí, že Motorola a Lenovo hledají možnost návratu značky Razr. Dle některých spekulací se bude jednat o ohebný smartphone, díky čemuž by se mělo jednat o poměrně zajímavou reinkarnaci dříve populární série mobilním telefonů z roku 2004.

razr

Koncept

Podobné spekulace se ale neobjevují poprvé. Nástin možného příchodu byl předvídán už v minulém roce. Tehdy se tak odhadovalo na základě patentové přihlášky. Sice bychom mohli odhadovat, jakou výbavu by novinka mohla nabídnout, ale o to zde nepůjde. Hlavní předností bude displej, který bude ohebný. Motorola se zřejmě vydá podobnou cestou jako Samsung, tedy ohebný displej bude ukryt v zařízení a po rozložení bude k dispozici větší úhlopříčka.

Zde se spíše naskýtá otázka, jestli novinka od Motoroly bude disponovat dvěma displeji, nebo bude použit je jeden, vnitřní. Na bližší informace si budeme muset počkat, ale jak uvádí The Wall Street Journal, nebude se jednat o levné zařízení. Údajně by měla cena atakovat hranici 1500 dolarů, což je v přepočtu 33 600 Kč bez daně.

Zdroje: 9to5google.com, gizmochina.com, gsmarena.com, twitter.com, thenextweb.com, androidpolice.com, 9to5google.com, androidheadlines.com, droidshout.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

René Fírek

31. 10. 2019, 20:47

Motorola umí. Výborný nápad.

Karel Straka

31. 10. 2019, 20:07

Tvl 1500 dolarů bez daně? :D Jako telefon hezký, zajímavý ale ta cena je fakt mimo.

Slavomir Dobsovic

18. 10. 2019, 10:49

Cena je fakt moc ????

Štěkající Slon

17. 5. 2019, 18:36

Cena je přemrštěná, ale rozhodně se mi líbí. Je to telefon o kterém bych přemýšlel, protože dnešní placky ještě zvětšovat rozložením. No nevím. Na práci mám pc na volání a zábavu telefon. Tablet jsem v životě neměl a asi bych si ani neporizoval.

Karel Mička

17. 5. 2019, 10:58

Hračka je to pěkná asi budu muset zabít prasátko

Martin Jeřábek

VIP 13. 3. 2019, 13:09

Ta cena je mimo, jako sorry ale takhle ne, kdyby to bylo za 23 ok ale takhle? Ne.

Peter Pokštefl

22. 1. 2019, 15:35

To se mi líbí =.)

Přemysl Vaculík

VIP 22. 1. 2019, 16:45

A cena se líbí taky? :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat