Huawei Mate X jde do prodeje, je dražší než Galaxy Fold aktualizováno

Huawei Mate X jde do prodeje, je dražší než Galaxy Fold [aktualizováno]
2019-10-23T14:59:01+02:00
• 23. 10. 2019
1

Aktualizováno 23. 10.

Před dvěma měsíci jsme se dozvěděli, že Huawei Mate X se dostane do prodeje později. Konečně jsme se do jisté míry dočkali. Ohebná novinka se začíná prodávat, ale děje se tak jen v Číně. Mate X nabízí Kirin 980, přičemž v dalším roce bude dostupný model Mate Xs s procesorem Kirin 990 5G. Cena aktuálního modelu byla stanovena na 16 999 juanů, což je v přepočtu přibližně 55 400 Kč. Pokud by se Huawei Mate X dostal na český trh, stoupla by na cca 72 000 Kč, aspoň dle našeho odhadu.

Oficiálně: Samsung Galaxy Fold jde do prodeje [aktualizováno]

Původní článek 15. 8.

Tento rok mohl patřit ohebným smartphonům. Dočkali jsme se představení zařízení Samsung Galaxy Fold a Huawei Mate X. Právě první zmíněný mobil mohl jako první zamířit do prodeje, ale nakonec se objevilo několik problémů s konstrukcí, což zapříčinilo zpoždění dodávek. Nakonec muselo být zařízení upraveno a nyní se očekává začátek prodeje v září na vybraných trzích. Chvíli to tedy vypadalo, že by Huawei mohl předstihnout svého konkurenta.

Huawei Mate X nabere zpoždění

Na tiskové konferenci v Shenzhenu se zástupci společnosti Huawei vyjádřili k aktuálnímu ohebnému smartphonu Huawei Mate X. Dle jejich slov dochází k odkladu začátku prodeje. Původně se měla novinka objevit na trhu v září, ale nově zamíří do prodeje až v listopadu. Vracíme se tak do situace, kdy Samsung bude první společností, která uvede na trh ohebný smartphone.

Huawei údajně přepracoval některé součásti Mate X. Má se to například týkat tlačítka pro vypínání a hlavně samotného kloubu, tedy ohebného místa. Zřejmě testování vedlo k závěru, že stávající řešení nebylo dostatečné a je zapotřebí toto místo upravit, aby Mate X vydržel častější ohýbání.

Otázkou je, jak na tom bude displej, který je z plastu a neustále vystaven opotřebení a poškození, ale na to si budeme muset počkat, až se novinka dostane mezi testery a do prodeje. Zatím ale nevíme, na kterých trzích se Mate X objeví a kdy přesně začne prodej.

Huawei Mate X

Mate X bude mít nástupce

Na tiskové konferenci také zaznělo, že se pracuje na nástupci, který nabídne mírně odlišnou konstrukci. Druhá generace bude mít jednu část zad skleněnou, kde se bude nacházet další displej. Více informací nebylo poskytnuto, ale jen z tohoto náznaku lze odhadovat, že právě Huawei Mate X 2 půjde spíše cestou designu Galaxy Fold, který má lépe vyřešenou ochranu ohebného displeje.

Nejedná se o velké překvapení, že dojde na změnu konstrukce. Již dříve se objevil patent společnosti Huawei, který ukazuje možnou podobu Huawei Mate X 2.

Zdroje: gsmarena.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Petr Komárek

24. 10. 2019, 16:45

Už jsem prodal auto!!!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat