Obchod Play a tmavý vzhled – přibývá nastavení aktualizováno

Obchod Play a tmavý vzhled – přibývá nastavení [aktualizováno]
2020-03-03T06:25:26+02:00
• 3. 3. 2020

Zdroj: Google, Doteomanie.cz

15

Aktualizováno 3. 3.

Už před několika měsíci se vědělo, že Obchod Play dostane nastavení navíc v rámci volby vzhledu, ale zatím se tato novinka neobjevila, tedy až do tohoto týdne. Nyní uživatelé začínají dostává novou verzi, kde v nastavení si lze vybrat manuálně mezi světlým a tmavým vzhledem. Samozřejmě je k dispozici automatické přepínání podle nastavení systému.

Zdroj: AndroidPolice

Aktualizováno 9. 10.

Po necelém týdnu vychází aplikace Obchod Play ve verzi 17.0.11. Redaktoři webu 9to5google prozkoumali kód a objevili chystané novinky. Například se dočkáme možnosti nastavení tmavého vzhledu. Sice tento vzhled je už k dispozici, ale přejímá nastavení systému Android. Nově si tak budete moci manuálně nastavit, jestli chcete prostředí světlé, tmavé, nebo řízené podle systému.

Zdroj: 9to5Google

Kromě toho se chystá změna přepínání uživatelských účtů. Obchod Play zatím nabízí původní, které vycházelo ze sociální sítě Google+, ale nově bude profil přístupný z lišty pro vyhledávání. Po kliknutí na profilovou ikonu se zobrazí dialogové okno. Pokud na mobilu nemáte další Google účet, nabízí se další možnosti jako třeba správa účtu, vytvoření nového, nebo správa účtů na zařízení. Kdy se tyto novinky objeví, není známo, ale zřejmě dojde k aktivaci skrze servery Googlu.

Zdroj: 9to5Google

Aktualizováno 3. 10.

V první polovině září se objevila tmavá verze Obchodu Play. Očekávali jsme, že se dostane na každé zařízení během několika dnů, ale jak se ukazuje, šíření nového vzhledu (respektive možnosti přepnutí), bylo pozastaveno. Současné informace ale naznačují, že Google začal znovu spouštět tmavý vzhled u Obchodu Play. V redakci zatím nemůžeme potvrdit.

Původní článek 11. 9.

Dnes jsme vás již informovali, že Google začal pomalinku vypouštět tmavou verzi aplikace Gmail pro Android. Zatím jsme neměli možnost aktivovat nový vzhled na redakčních smartphonech. Google si zřejmě dává načas a pomalinku uvolňuje aktualizaci, respektive dochází k aktivaci ze stran serverů Googlu. Nyní zde máme další novinku, která se týká Obchodu Play.

Obchod Play v tmavém

Po nedávné grafické změně Obchodu Play jsme předpovídali, že se jedná o předzvěst nadcházející tmavé verze. Nyní se konečně objevuje a někteří uživatelé již zaznamenali, že toto centrum pro multimediální obsah od Googlu dostává tmavé prostředí.,

Zdroj: XDA Developers

Aplikace jako taková neobsahuje nastavení tmavého vzhledu, vše se tedy řídí systémovým nastavením smartphonu. Jakmile u mobilu nastavíte napevno tmavý vzhled, Obchod Play jej nabídne také. Případně bude reagovat na režim úspory energie nebo noční režim.

Bohužel v tomto případě není zatím k dispozici instalační APK balíček. Dle XDA Developers dochází k aktivaci ze stran serverů Googlu. Pokud ještě nemáte tuto novinku k dispozici, budete si muset jednoduše počkat, až Google provede aktivaci. Jak dlouho budete čekat, zatím nevíme.

Zdroje: xda-developers.com, androidpolice.com, 9to5google.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Hakus von Tyros

9. 10. 2019, 20:21

Googl a jeho by rádoby režimy začínají být více než trapné.

Tomáš Valigura

9. 10. 2019, 20:01

Tmavý režim mám, jen je tam chyba a nejde rozkliknout novinky při zobrazení aplikace k aktualizaci (taková ta šipka dolů). Jinak super, že už dark mode je.

Přemysl Vaculík

VIP 9. 10. 2019, 20:53

Na to byla vydána oprava, takže zabít app a spustit znova, třeba párkrát.

Martin Pokorny

9. 10. 2019, 20:55

Edit: Tak o opravě jsem nevěděl, super že to tak rychle dali do pořádku.

Také mi to nefunguje, ale není to nic hrozného. Jen škoda že ten dark mode není opravdu černý ale spíše tmavě šedý.. Pro oči je to příjemné, ale v rámci úspory baterie to asi zase tak přínosné není, minimálně u Amoled. Více bych ocenil kdyby to bylo opravdu v černé barvě. Ale i tak je super že už většina Google Apps má tmavý režim zobrazení.

Přemysl Vaculík

VIP 9. 10. 2019, 21:07

I tento tmavý režim je šetrný na spotřebu. U zcela černé je pak několik problémů. Bílé písmo není vhodné na čtení, to pak člověk vidí všude bílé pruhy po delší četbě. A pak je tu problém „black drop“, kdy se pixely pomaleji obnovují z černé barvy, takže se vytváří takový želé efekt. Ale to se týká AMOLED/OLED displejů. U LCD je to jedno, ty žerou za každých okolností.

Tomáš Pavlat

3. 10. 2019, 21:59

Doprdele mě už to začíná srát! Vždycky chci bejt mezi prvníma ale díky tomu že to pouští jak dementi ve vlnách tak to dostávám poslední. Dementi vole, serou mě kurva, všude články jakože už je tmavý režim. Hovno tak je. Až za rok možná budou mít všichni dark mode. To je fakt nasrat tohle…

Martin Pokorny

9. 10. 2019, 21:01

Tak to si ještě kupte LG a budete mít totálně nervy v kýblu :D když sem měl ještě G6 tak na android 9 sem čekal snad rok.. Ještě že už leží v šuplíku.

Ať Ti nepraskne žilka! :-D

Lukas Krivda

3. 10. 2019, 14:11

Ano, potvrzuji dark mode u Obchod Play. (pixel 3)

Brian Sandor

12. 9. 2019, 3:53

Brewery tap car

Hakus von Tyros

11. 9. 2019, 20:46

Vydržať. „Dočkej času, jako husa klasu“. Říkala moje babička.
Nyní trošku mimo „mísu“.
Asistent Google s podporou českého jazyka.
Máme v Česku vůbec nějakou šanci ?

Přemysl Vaculík

VIP 11. 9. 2019, 21:03

Šance je, jen…. {nemohu prozradit}

Roman Praslička

12. 9. 2019, 8:43

:) já bych to shrnul tak že Google asistent má největší šanci na lokaci že všech asistentů

Martin Pokorny

9. 10. 2019, 21:03

Já myslím že tak do pěti let by to mohlo být. Možná trochu déle.. :D

Daniel Rokos

11. 9. 2019, 20:01

Ano stejně jako GMAIL????????????

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat