Obchod Play dostává novou podobu, nyní na pořád aktualizováno

Obchod Play dostává novou podobu, nyní na pořád [aktualizováno]
2019-08-21T19:59:51+02:00
• 21. 8. 2019
10

Aktualizováno 21. 8.

V posledních několika dnech se objevily informace, že Google opět vrací starý design samotného Obchodu Play, ale nakonec se ukázalo, že se tak stalo jen na některých zařízení. Zatím jsme si nebyli zcela jisti, jestli nový vzhled, který se po delší odmlce objevil na začátku srpna, zůstane. Nyní ale již máme jistotu, jelikož Google oficiálně oznámil novou podobu.

V rámci představení zmiňuje prémiový vzhled a zejména dolní navigační lištu. Bohužel se nikde nezmiňuje, jestli můžeme očekávat tmavou podobu. Odhadujeme, že se nakonec dočkáme tmavého vzhledu. Ostatně nyní bude jednodušší přebarvit aplikaci Obchod Play, když je z větší části v bílé barvě. Možná se dočkáme ještě tento rok, ale na další informace si budeme muset počkat.

Aktualizováno 2. 8.

V květnu se začala šířit nová grafická verze aplikace Obchod Play, ale záhy došlo k navrácení k původnímu vzhledu. Aby toho nebylo málo, nějaký čas na to se objevila nová podoba znovu, ale opět Google zastavil šíření a přehodil aplikaci na původní vzhled. Dnes se na redakčních smartphonech objevila znovu nová grafická podoba. Zřejmě dochází k aktivaci ze strany serverů Googlu. Můžeme doufat, že tentokrát je to napořád. Stále předpokládáme, že nový vzhled bude souviset s tmavým vzhledem. Kdy se jej dočkáme, zatím nevíme.

Aktualizováno 31. 5.

V dubnu se podařilo aktivovat webu 9to5google novou podobu v aplikaci Obchod Play, díky čemuž jsme se dozvěděli, jakým směrem se bude Google ubírat. Nyní se začíná šířit nový verze obsahující grafické změny.

Původní (první snímek) vs. nová verze (ostatní)

Abyste získali nový vzhled, musíte mít aplikace Obchod Play ve verzi 15.1.24 (APK ke stažení). Pokud ani tak nevidíte novou podobu, měli byste promazat data aplikace. Případně si budete muset počkat, až se na vás dostane řada.

Obchod Play konečně zrychlí proces aktualizace aplikací

Mnozí asi budou namítat, že nový vzhled „vypálí oči“ hlavně v noci, ale v návaznosti na podobné změny u jiných aplikací se dá předpokládat, že se dočkáme co nevidět tmavého vzhledu. Google má v podstatě čas do podzimu, kdy uvede Android 10, který přinese kompletní tmavý vzhled.

Původní článek 11. 4.

Google zpravidla první zavede nový Material Design 2.0, který se vyznačuje dominantní bílou barvou, a následně dojde k nasazení tmavého vzhledu. Něco podobného asi čeká i samotný Obchod Play, tedy aspoň aplikaci pro Android. Jak to bude s webovou variantou, zatím nevíme.

Obchod Play s novou grafikou

Tým webu 9to5google.com dokázal v nejnovější verzi aplikace Obchod Play objevit nové součásti, přičemž se jim podařilo aktivovat novou grafickou verzi samotné aplikace. Ze snímků níže je dostatečně viditelné, že původní zelená barva je více méně pryč a nyní slouží jen jako doplněk. Celé prostředí je bílé a jen důležité prvky jsou zvýrazněny.

Ale změna barev není jediná novinka. Jak si můžete všimnout, byla přidána spodní lišta, kde jsou nyní umístěny hlavní kategorie Obchodu Play. Už i zde byly použity nové ikony. Sice ještě chybí několik zkratek, ale je nutné brát v potaz, že se minimálně díváme na testovací verzi.

Odhadujeme, že jakmile dojde k většímu rozšíření této verze, tak se záhy objeví Obchod Play v tmavých barvách. Ostatně by to odpovídalo dosavadnímu snažení společnosti Google.

Zdroje: 9to5google.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Mám již taky asi týden a zatím se mi líbí víc než ten původní.Unifikuje se tím celý systém (vzhled aplikací) a mě to takhle vyhovuje.

Hakus von Tyros

22. 8. 2019, 7:14

Nevím, nevím, ale trend je zjevně zcela opačný !
A nebo snad ne?

SticklerStickleru

21. 8. 2019, 20:38

Uz mam od vcera pekne bleh..

jaroslav melena

21. 8. 2019, 20:28

Já osobně nevim jak ostatní ale já mám novej vzhled obchodu play již pár týdnů. A aktualizoval se sám.

Mám dokonce verzi 16.0. 15 a také nic. Záleží asi co s tím udělá Google na serveru

Daniel Rokos

2. 6. 2019, 8:21

Zase každej kašpar stáhnul APK a diví se že něco nejde.

Honza Rössler

1. 6. 2019, 13:49

Zkusil jsem testovací APK, obchod se změnil, ale nejde přes něj vůbec nic udělat. Nemůžu aktualizovat ani instalovat nové aplikace.

Tadeáš Pospíšil (Britanian man)

2. 6. 2019, 9:34

????

Václav Kadlček

11. 4. 2019, 16:38

Tmavý režim by nebyl špatný bílý je takový jednoduchý 👍

Hakus von Tyros

22. 8. 2019, 7:09

Souhlasím. Doufejme, že současná těměř zcela bílá je přípravou na něco pohlednějšího ☝️. Logiku to má.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat