Threads od Instagramu končí aktualizováno

Threads od Instagramu končí [aktualizováno]
2021-11-18T06:30:52+02:00
• 18. 11. 2021

Zdroj: Instagram

1

Aktualizováno 18. 11.

Před dvěma lety Instagram představil aplikaci Threads, která se soustřeďovala jen na komunikaci mezi uživateli. V podstatě šlo o osamostatnění chatu a dalších služeb od hlavní aplikace. Nyní došlo na oznámení, že aplikace končí. Konkrétně od 23. listopadu uživatelé uvidí informaci, že aplikace přestane fungovat koncem roku. Bude odebrána z obchodů s aplikacemi a také budou všichni uživatelé odhlášeni. Ti o nic nepřichází, jelikož Threads byl jen alternativní klient k některým službám v Instagramu.

Původní článek 3. 10. 2019

Zřejmě je v dnešním světě málo komunikačních platforem a aplikací. To si asi řekli v Instagramu a vytvořili Threads. O této aplikaci jsme již slyšeli, ale právě dnes dochází k jejímu uvolnění na globálním trhu. Nečekejte absolutně nový způsob, jak komunikovat mezi lidmi. V podstatě se jedná o osamostatnění jedné funkcionality z aplikace Instagram.

Threads od Instagramu

V Instagramu již nějakou dobu si můžete vytvořit seznam blízkých přátel, pro které lze zveřejňovat dočasné příběhy (Stories). Pokud jste chtěli komunikovat jen touto cestou, tak vám nyní postačí Threads. V základu nabízí výběr lidí, s kterými chcete konkrétně sdílet příběhy, přičemž lze zvolit i seznam rychlých odkazů na konkrétní lidi. Můžete tak ze základního zobrazení odeslat jednu fotku, video nebo text všem ze seznamu, nebo konkrétní osobě přes rychlou volbu.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aby toho nebylo málo, byla integrovaná funkce pro automatické sdílení nálady. Aplikace tak prozradí, co aktuálně dělá. K tomuto účelu ale potřebuje poměrně rozsáhlá oprávnění, zejména k poloze vašeho zařízení. Ostatní tak uvidí, co přibližně děláte skrze jednoduchou informaci. Případně můžete svůj stav nastavit manuálně.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Pokud si zvolíte plně automatizovanou možnost, budete informování i v notifikacích, že aplikace něco sdílí. Co se týče nastavení Threads, tak se nabízí několik barevných témat. Jinak funguje stejně, jako soukromé zprávy v Instagramu. Je nutné ale upozornit, že co nasdílíte skrze Threads, tak se objeví i v aplikaci Instagram, respektive je obsah dostupný v této aplikaci.

Zdroj: Dotekomanie.cz]

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat