Ohebný Huawei Mate X 2 zřejmě napodobí Galaxy Fold

Ohebný Huawei Mate X 2 zřejmě napodobí Galaxy Fold
2019-06-20T15:09:48+02:00
• 20. 6. 2019

Tento rok mohl patřit ohebným smartphonům, ale ani přes představení dvou hlavních novinek se na současném globálním trhu neprodává ani jedno zařízení. Galaxy Fold od Samsungu prochází revizí, jelikož se došlo na několik konstrukčních nedostatků. Co se týče Mate X od Huawei, tak zde dochází ke zdržení, zřejmě také kvůli konstrukci. Nyní se ale ukazuje, že by Huawei mohl adoptovat podobnou konstrukci, jakou najdeme u Galaxy Fold.

Huawei Mate X 2

Základním problémem všech ohebných smartphonů nebo tabletů je samotný displej. Ten musí být z měkkého materiálu. Bohužel to má nevýhodu v náchylnosti na poškození. V případě současného Mate X je samotný displej zvenčí, takže je zde velká otázka nad odolností v rámci běžného používání. Huawei údajně vylepšuje tento smartphone, aby předešel komplikacím. Dle nejnovějšího patentu se výrobce spíše vydá cestou, jakou nastavila společnost Samsung.

Zařízení v patentu ještě nemá oficiální název, ale můžeme mu prozatím říkat Huawei Mate X 2. Hlavní rozdíl je právě v konstrukci – k dispozici jsou dva displeje, kde ohebný je ukryt v samotné zařízení a je permanentně schován uvnitř, pokud není zařízení otevřené. Pro běžné používání bude stačit přední panel.

Z patentu lze usuzovat, že Huawei si pohrává hned od začátku s větší zobrazovací plochou, než kterou najdeme u Galaxy Fold. Huawei tak možná potvrzuje, že současný vzhled Huawei Mate X není nejvhodnější, nebo minimálně neexistují materiály, které jsou odolné a ohebné zároveň.

Zdroje: nl.letsgodigital.org, pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat