iPhone XR 2019 poprvé zachycen v aplikaci Geekbench

iPhone XR 2019 poprvé zachycen v aplikaci Geekbench
2019-09-06T08:30:53+02:00
• 6. 9. 2019

Na internetu se objevily statistiky z populární aplikace Geekbench, která již v minulosti několikrát odhalila hardwarové specifikace připravovaných produktů. Zdá se, že ani tentokrát nebudeme o uniklé informace ochuzeni.

iPhone XR 2019 s vyšší pamětí RAM

Díky výsledkům z aplikace totiž nyní víme, jaké hardwarové specifikace můžeme očekávat od druhé generace iPhone XR, jež se světu ukáže v průběhu příštího týdne. Telefon je v aplikaci uveden jako „iPhone 12,1“ a běží na systému iOS 13.1 s identifikátorem základní desky N104AP. Mimochodem, v květnu letošního roku Bloomberg informoval o tom, že právě s tímto označením základní desky iPhone XR dorazí. Naopak v červenci zahraniční server 9to5Mac uvedl, že zařízení ponese modelové označení iPhone 12,1. 

Nová generace iPhone XR dorazí samozřejmě s novým procesorem pod názvem A13. Dle výsledků z aplikace Geekbench by měla být novinka vybavena operační pamětí s kapacitou 4 GB, což je oproti předchůdci navýšení, neboť ten nabídl 3 GB RAM. S touto kapacitou RAM pamětí by měly dorazit i modely iPhone XS a XS Max 2019. 

Pokud jde o samotný procesor A13, podle Geekbench testu se zdá, že nadále disponuje šesti jádry, pravděpodobně ve stejném nastavení jako v případě A12 se dvěma vysoce výkonnými jádry a čtyřmi vysoce účinnými jádry. 

Vysoce výkonná jádra jsou v případě A13 taktována na 2,66 GHz, zatímco současná generace A12 na 2,49 GHz. Ve výsledku se tak jedná o 12 až 13% nárůst jednojádrového výkonu se skóre 5415 (A12 získal skóre 4796).

Je zajímavé, že vícejádrový test dopadl takřka stejně, jako u modelu A12, tedy 11 294 pro A13 v porovnání s 11 192 pro A12. Údajně to takto měl Apple chtít, a to kvůli určitým tepelným limitům.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat