iPhone SE 2 s největší pravděpodobností již začátkem příštího roku

iPhone SE 2 s největší pravděpodobností již začátkem příštího roku
2019-09-11T11:30:22+02:00
• 11. 9. 2019
1

Společnost Apple má údajně v plánu na jaře příštího roku představit novou generaci velice populárního modelu iPhone SE. S touto informací přišel zahraniční zdroj přímo z Asie. 

Nikkei hlásí, že nový model bude vůbec prvním nízkonákladovým smartphonem s logem nakousnutého jablka od uvedení populárního iPhone SE, který se na trh dostal v roce 2016. Ten byl v prodeji už od 399 dolarů (tj. zhruba 8 778 Kč bez DPH). A právě druhá generace by měla vycházet ze stejného konceptu. 

iPhone 11 představen, nástupce iPhonu XR

iPhone SE 2 by mohl nahradit iPhone 7

Velikost nového modelu bude s největší pravděpodobností podobná iPhonu 8, který byl představen v roce 2017 s displejem o velikosti 4,7 palců. Model by měl disponovat podobnými hardwarovými specifikacemi, jako letošní vlajkové modely od Applu. Naopak nabídne levnější displej z tekutých krystalů (LCD technologie), čímž společnost dokáže cenu „přiškrtit“. 

Nutno podotknout, že se první informace o tomto údajně připravovaném modelu na internetu objevily již v dubnu letošního roku. Podle nejnovějších informací však na trh dorazí začátkem roku 2020. Kromě levnějšího displeje se s největší pravděpodobností dočkáme také nového PCD designu pro procesor A13, zadního fotoaparátu s jedním objektivem a 128GB základním úložištěm.

V současné době není jasné, zda 4,7palcový iPhone SE 2 nabídne i výřez v displeji společně s technologií Face ID. Podle zahraničních zdrojů bychom se měli dočkat výřezu, ovšem místo Face ID bude k dispozici Touch ID, čímž by Apple opět snížil náklady. 

Příchod iPhone SE 2 by dával velký smysl. Apple totiž bude ukončovat prodej a výrobu iPhone 7, tudíž bude muset opět představit nástupce. Do karet Applu hraje také fakt, že se na trhu nachází nespočet zákazníků, kteří právě malé a kompaktní telefony vyžadují. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

wwwHDwallpapersEU .

12. 9. 2019, 14:45

At to udelaji v tele 5SE s displejem pres cely telefon a okamzite kupuji!!!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat