Huawei Mate 30 Pro se ukazuje v edici Porsche Design aktualizováno

Huawei Mate 30 Pro se ukazuje v edici Porsche Design [aktualizováno]
2020-03-01T17:16:19+02:00
• 16. 9. 2019
6

Aktualizováno 16. 9.

I letos se dočkáme speciální verze top modelu Huawei Mate 30. Novinka rozhodně ponese přívlastek Porsche Design a nabídne ty nejlepší specifikace, jen zatím nevíme, jak daleko společnost zajde. Cena bude taktéž vysoká. Nyní se ale díky Evanu Blassovi (@evleaks) dozvídáme, jak bude Mate 30 ve verzi Porsche Design vypadat.

Aktualizováno 11. 9.

Měli jsme zde již mnoho spekulací a úniků, přičemž je potvrzeno, že novinka Mate 30 Pro přijde s nově představeným procesorem Kirin 990. Nyní se ale poodhalují kompletnější specifikace. Samotný displej vybavenější verze nabídne 6,6palcovou úhlopříčku s rozlišením 1176 x 2400 pixelů.

Potvrzeno: série Huawei Mate 30 bude bez Google aplikací a služeb

O výkon se bude starat Kirin 990, ale bude k dispozici i verze s 5G. Baterie by měla mít kapacitu 4500 mAh s podporou 40W nabíjení přes USB C. K dispozici má být i bezdrátové nabíjeno o hodnotě 27 W, případně 30 W. Samotné sluchátko pro hovory by mělo být integrováno do displeje. Operační paměť bude zřejmě dosahovat na 8 GB a úložiště až na 512 GB.

Čtečka otisků prstů bude integrována do displeje, ale bude k dispozici i rozpoznání obličeje. I tentokrát se objevuje informace, že zde nebudou tlačítka pro nastavení hlasitosti. Místo toho má dojít na použití dotykové technologie.

Aktualizováno 4. 9.

Již za dva týdny dojde k představení Huawei Mate 30 a Mate 30 Pro. Již víme, jak bude novinka přibližně vypadat, ale nyní se objevují neoficiální rendery, které byly vytvořeny na základě uniklých dat. Na první pohled neukazují nic nového, ale jedna věc na nich chybí. Minimálně Mate 30 Pro nebude mít kolíbku hlasitosti.

Kromě toho se ukazuje zadní modul s foťáky. Máme očekávat primární 40MPx senzor s proměnlivou clonou f/1.4-f/1.6, dále 40MPx širokoúhlý foťák, 8MPx s možností pětinásobného přiblížení a pak jeden pro určování hloubky ostrosti.

Aktualizováno 1. 9.

Nějakou dobu již víme, že se Mate 30 a Mate 30 Pro nepředstaví na veletrhu IFA v Berlíně. Byly zde náznaky, že se bude konat samostatná událost. Nyní je již vše potvrzené a společnost uvádí, že k představení dojde 19. září v Mnichově.

V podstatě již nyní víme, jak bude novinka vypadat a jaké asi nabídne specifikace. Sice si musíme počkat na potvrzení, ale největší otazník visí nad systémem Android. Je totiž možné, že Huawei Mate 30 a Huawei Mate 30 Pro přijde s necertifikovaným systémem a bez aplikací od Googlu.

Aktualizováno 26. 8.

V druhé polovině září se dočkáme představení novinek Mate 30 a Mate 30 Pro od společnosti Huawei. Nyní se objevuje předběžně uniklý propagační obrázek nevalné kvality. Vzhledem k tomu, že pochází od věrohodného zdroje, která má na svém kontě mnoho úniků, tak se zřejmě díváme na finální podobu Mate 30 Pro.

Potvrzuje se tak kruhový tvar sekce s foťáky. Přední strana pravděpodobně nabídne pokročilejší senzory pro rozpoznávání tváře. O výkon se postará zatím nepředstavený procesor Kirin 990.

Aktualizováno 6. 8.

Nějakou dobu se neobjevily nějaké spekulace kolem nadcházející novinky Huawei Mate 30 Pro. Sice se v poslední době objevilo několik rednerů, na kterých má být novinka ukázána s ochranným obalem, ale zatím nelze zcela potvrdit tento design.

Jestli se jedná o skutečný vzhled Huawei Mate 30 Pro, lze konstatovat, že se nedočkáme konektoru pro sluchátka. Přední strana bude mít značný výřez, zřejmě kvůli rozpoznání obličeje a čtečka otisků prstů bude v displeji. Zadní strana ponese celkem 4 foťáky. Právě zde se objevila nová informace, že by dva foťáky měly obsahovat 40MPx senzory. Sice nabídnou stejné rozlišení, ale jejich velikost bude různá.

Zatím to tedy nevypadá na použití periskopického systému. Možná Huawei chystá pro tuto řadu jinou novinku a maximální zoom zůstane u řady Huawei P.

Aktualizováno 16. 6.

Přibližně za 3 měsíce se zřejmě dočkáme představení novinek v rámci série Mate od společnosti Huawei. Velkým překvapením bude, jestli se mobil dostane na globální trh a případně s jakým systémem. Nyní se objevují rednery modelu Mate 30 Pro. Sice nemůžeme potvrdit, že se skutečně jedná o tento model, ale více méně odpovídá spekulacím.

Kromě toho se objevují informace, že displej nabídne 90Hz obnovovací frekvenci. U baterie by měla být podpora 55W nabíjení a v případě zadní sestavy foťáků se má nabízet 50násobný hybridní zoom – tedy spojení digitálního a optického.

Původní článek 5. 5.

Společnost Huawei teprve nedávno na trh uvedla svůj nový vlajkový model pod názvem P30 a P30 Pro. Nyní se ale na internetu objevila zajímavá informace o tom, že stejnojmenná společnost chystá další kousek v podobě Huawei Mate 30. 

A právě Mate 30 by se měl stát vůbec nejvýkonnějším a nejvybavenějším vlajkovým modelem čínského giganta. Chytrý telefon bude totiž vybaven nejnovější čipovou sadou. Jak jsem již v úvodu článku uvedl, na internetu se objevilo několik informací o tomto dosud nepředstaveném kousku. Pojďme se tedy společně podívat na to, co nás může čekat. 

Huawei Mate 30 Pro bude důstojným nástupcem současné verze

Velmi důvěryhodné zdroje uvedly, že model Mate 30 Pro bude poháněn procesorem Kirin 985. Tato čipová sada pak bude vyrobena 7nanometrovou technologií. Huawei mimo jiné také použije EVC technologii. Podporu 5G sítí má zajistit modem Balong 5000 5G.

Současná generace Mate 20 Pro disponuje 6,39palcovým OLED displejem. Jeho nástupce však dorazí s 6,71palcovým OLED panelem, který dodá společnost BOE. Očekává se také, že zobrazovací panel bude zakřivený ze všech čtyř stran. Jaké nabídne rozlišení není známo. Huawei údajně není ještě stoprocentně rozhodnuto, zda implementuje (ne)oblíbený výřez. 

Mate 20 Pro dokonce také nabízí 3D technologii pro rozpoznávání obličeje. Zda ale tato technologie bude k dispozici i v nové generaci, je zatím ve hvězdách – na druhou stranu je vysoce pravděpodobné, že bude přítomna čtečka otisků prstů v displeji. Další zajímavostí bude přítomnost čtyř zadních fotoaparátů. Kromě toho novinka má nabídnout baterii s kapacitou 4 200 mAh. 

Zdroje: gizmochina.com, gsmarena.com, gsmarena.com, fonearena.com, androidbeat.com, twitter.com, gizmochina.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

jaroslav melena

4. 9. 2019, 10:43

Osobně nejškaredějši Huawei za hodně dlouho.

Věřím tomu, že se dohodnou, protože i v USA je spousta lidí, kteří chtějí mobily od Huawei a zdaleka to není jen čínská komunita, jsou to ti, kteří si IPhony nebo Samsungy nemohou dovolit a chtějí výborný telefon v poměru cena /kvalita a i vlastní Google by na tom embargu dost ztratil.

Tom Palkovic

2. 9. 2019, 12:22

No, zrovna Mate 30 Pro asi nebude patřit mezi nejlevnější :-D Jestli teda vůbec půjde na trh.

Martin Jeřábek

VIP 6. 8. 2019, 18:15

Takze design hnus a velký notch jako vážně Huawei kdy už i P30 série ma menší rámečky a díru zde Mate se vrací v čase 😂😂 nechapu ty rámečky

Petr Komárek

17. 6. 2019, 9:15

A kdo si to koupí když Google nedá aktualizace. ????????????

Matěj Vondráček

17. 6. 2019, 15:34

Třeba tam dají vlastní systém

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat