Huawei se snaží přetáhnout vývojáře z Androidu do své nové platformy

Huawei se snaží přetáhnout vývojáře z Androidu do své nové platformy
2019-06-13T15:49:58+02:00
• 13. 6. 2019

Koncem minulého měsíce tak trochu otřásly technologickou komunitu zprávy, které informovaly o tom, že Google ukončuje spolupráci se společností Huawei. Na základě této skutečnosti muselo Huawei zahájit vývoj vlastního operačního systému, který bude konkurenceschopný.

Huawei obesílá pozvánky do AppGallery

Pokud tedy Huawei chce přežít život bez Googlu, bude muset zajistit, aby jeho smartphony měly přístup k prosperujícímu ekosystému aplikací. A právě do této fáze se nyní chce společnost dostat. Hned několik populárních vývojářů kontaktovala, aby získala povolení pro publikaci jejich aplikací do AppGallery. 

Jeden z vývojářů se nyní pochlubil s pozvánkou zahraničnímu serveru XDA-Developers. V ní se Huawei snaží vývojáře přesvědčit o tom, že publikovat aplikace v AppGallery je dobrá příležitost. Tak například Huawei v pozvánce uvádí, že má více než 270 mil. aktivních uživatelů měsíčně, a to na více než 350 mil. telefonů. 

V pozvánce je mimo jiné přislíbena plná podpora, díky které bude moci vývojář své aplikace publikovat v rámci obchodu s aplikacemi AppGallery. Není se ale čemu divit, že se Huawei snaží obepisovat všechny vývojáře, kteří publikovali aplikace do Obchodu Play. 

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat