Redmi uniká model 8A

Redmi uniká model 8A
2019-09-15T19:30:22+02:00
• 15. 9. 2019

Zdroj: Gizchina.cz

Čínský úřad TENAA vydal potřebnou certifikaci modelu 8A od značky Redmi a díky tomu máme k nahlédnutí většinu důležitých specifikací. Čínský výrobce v rukách společnosti Xiaomi přinesl poslední generaci telefonu v květnu tohoto roku, takže nový nástupce by se mohl objevit ještě v pozdějším období. V každém případě je dnes odhalené zařízení vyvíjeno pod kódovým označením M1908C3KE.

Kompaktnost jde stranou

Úhlopříčka displeje výrazně stoupne na hodnotu 6,217 palců při rozlišení 1 520 x 720 pixelů. O hlavní výkon se postará osmijádrový procesor běžící pod taktovací frekvenci 2,0 GHz od zatím neupřesněného dodavatele. Další prvky výbavy počítají s třemi velikostmi operační paměti RAM (2, 3, 4 GB) nebo interního úložiště (16, 32, 64 GB). Nesmí být opomenuta ani podpora paměťových microSD karet s maximální kapacitou až 512 GB.

Zatímco vpředu má čekat základní 8megapixelová kamerka, tak do zadní části nasadí jeden 12megapixelový snímač fotoaparátu a přisvětlovací LED diodu. Velikost baterie by měla vyrůst ke kapacitě 5 000 mAh. Ze zveřejněných rozměrů si zaslouží zmínku tloušťka 9,4 mm či hmotnost 188 gramů. Nakonec můžeme prozradit nasazení operačního systému Android ve verzi 9.0 Pie, který nepochybně doplní o vlastní softwarové rozhraní.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat