Google Play Pass se blíží, předplatné pro obchod s aplikacemi aktualizováno

Google Play Pass se blíží, předplatné pro obchod s aplikacemi [aktualizováno]
2019-09-10T06:55:39+02:00
• 10. 9. 2019

Aktualizováno 10. 9.

V polovině léta se objevily informace, že Google testuje předplatné pro svůj obchod s multimediálním obsahem, aplikacemi a hrami. Od té doby jsme o novince nic neslyšeli, ale nyní Google na svém Twitter účtu zveřejnil příspěvek, kde zmiňuje Google Play Pass. Sice jsme se nedozvěděli jakékoliv bližší informace, ani datum spuštění, ale nyní je jasné, že nová služba existuje a půjde mezi širokou veřejnost. Teď je otázka, jestli nedojde na omezení dostupnosti, třeba jen na některé země.

Původní článek 1. 8.

Apple představil svou předplacenou službu Arcade, která obsahuje kvalitní herní tituly. Google si ale s touto myšlenkou pohrával už v minulém roce, aspoň soudě podle tehdy dostupných informací. Nyní ale začalo testování na omezeném počtu uživatelů, přičemž novinka se jmenuje Play Pass.

Google Play Pass

K dispozici máme snímky obrazovek odhalující, jak bude novinka vypadat. V tuto chvíli je předplatné nastaveno na 4,99 dolarů měsíčně, což je v přepočtu přibližně 116 Kč bez daně. Za tuto částku uživatel získává Obchod Play zcela bez reklam. K dispozici mají být herní tituly vyšší třídy zcela zdarma, přičemž ani v hrách samotných nebude muset uživatel činit jakékoliv nákupy.

 

Součástí mají být i aplikace a nejrůznější další tituly. V tomto případě tedy Google nabídne více než Apple. Bohužel k dispozici máme jen několik snímků obrazovek. Nevíme tedy, co předplatné bude obsahovat celkově. Google již potvrdil, že probíhá testování, ale finální verze se může změnit, stejně jako obsah.

Samotná cena také není pevně stanovena. Google bude muset najít takovou částku, která se vyplatí všem stranám a zároveň naláká dostatek předplatitelů. Vzhledem k tomu, že majitelé Android zařízení utrácí méně než iOS uživatelé, bude celkem zajímavé sledovat, jestli se Googlu podaří zaujmout se službou Play Pass.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat