Google oznámil novinky pro Chrome

Google oznámil novinky pro Chrome
2019-09-20T10:00:12+02:00
• 20. 9. 2019

Zdroj: Google

Google neustále pracuje na svých produktech, ale zpravidla se jedná o drobné změny, někdy se nabízí experimenty. Čas od času oznámí větší novinky a právě nyní jsme se něčeho takového dočkali pro webový prohlížeč Chrome.

Novinky pro Chrome pro tento rok

Google oficiálně představil změny, které můžeme očekávat ve webovém prohlížeči Chrome ještě letos. Samozřejmě se dočkáme další úprav a vylepšení, ale právě s dnešními novinkami se chtěl přímo pochlubit. Začneme poměrně zásadní změnou pro mobilní verzi aplikace.

Do této chvíle je základní nastavení Chromu takové, že při prohlížení otevřených webových stránek se nabízí vertikální uspořádání. To je ale celkem staré a není přehledné. V posledních několika měsících jsme mohli zaznamenat, že si Google pohrával s novým rozložením, kdy jsou stránky zobrazeny v maticovém rozložení.

Google oznámil, že tato podoba bude finální a dostane se na každé zařízení. Aby toho nebylo málo, uživatelé si budou moci seskupit jednotlivé stránky. Při otevření nějaké stránky z dané skupiny se bude v dolní části nabízet rychlý přepínač mezi nimi.

Rychlejší sdílení a další drobnosti

Chrome již nyní nabízí možnost přeposílání webových stránek (odkazů) mezi mobilním telefonem a počítačem a naopak. V této oblasti dojde k menší grafické změně. Minimálně se dostane funkce ke všem uživatelům. Samozřejmě je zde nutnost, abyste byli na všech zařízeních přihlášeni pod jedním uživatelským účtem.

Novinky se ale netýkají jen mobilní verze Chromu. I běžná varianta pro počítače dostane několik vylepšení. Například bude k dispozici nový náhled informací o spuštěných tabech. Samotný adresní řádek se bude snažit dopředu zobrazit informace bez nutnosti dohledání na webu, nebudete muset mačkat enter. Tato funkce se dostane i na Android.

Pokud si budete chtít doladit Chrome po grafické stránce, nabídne se například možnost volby barvy.

Všechny tyto novinky se objeví ještě tento rok, ale není specifikováno, v které verzi se tak stane, případně datum uvedení. Jednoduše si budete muset počkat.

Zdroje: androidpolice.com, blog.google

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat