Asus představil hodinky VivoWatch SP IFA

Asus představil hodinky VivoWatch SP [IFA]
2019-09-04T15:00:01+02:00
• 4. 9. 2019

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulý rok jsme se dočkali hodinek VivoWatch BP, které jako jedny z prvních měly technologii EKG. Bohužel jejich vzhled nebyl příliš lákavý a ostatně jsme ani nevypozorovali, že by se nějak moc prodávaly. Nyní jsme se ale dočkali nové generace, která se jmenuje VivoWatch SP. Tentokrát již více připomínají normální chytré hodinky.

Asus VivoWatch SP

Už je to dávno, co Asus uvedl na trh hodinky s běžným operačním systémem. Bohužel se nic nezměnilo a VivoWatch SP disponují speciálním systémem z dílny Asusu. Nelze tak očekávat velké množství aplikací a možností, jako je tomu u hodinek například s WearOS od Googlu. Asus ale dodává, že hodinky umí zobrazovat notifikace a dokonce bude možné na ně reagovat.

VivoWatch SP

VivoWatch SP mají v sobě zabudované EKG a dokonce se nabízí GPS. Displej je reflektivní, jinak řečeno, nesvítí, jen odráží dopadající světlo, takže dochází k velké úspoře energie. Samozřejmostí je možnost dodatečného nasvícení, ale to není hlavní. Díky této technologii vydrží zabudovaná baterie pohánět hodinky 14 dnů. Případně dostačuje na pět až šest měření EKG, nebo na jednodenní využívání GPS. Mimo jiné je k dispozici také senzor srdečního tepu a měření obsahu kyslíku v krvi.

Hodinky jako takové nabízí mnoho funkcí pro sportovně naladěné uživatele a nezapomnělo se na odolnost vůči vodě (5ATM). Dostupné budou na trhu ještě tento rok, přičemž by cena neměla převýšit hranici 300 dolarů.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat