YouTube Originals bude zdarma, ale s podmínkami

YouTube Originals bude zdarma, ale s podmínkami
2019-08-17T15:00:37+02:00
• 17. 8. 2019

Zdroj: Youtube

Youtube již nějakou dobu nabízí možnost zaplatit si za bonusové služby a funkce. Nedávno jsme se dokonce dočkali uvedení studentského předplatného i v České republice. Součástí Youtube Premium byly i pořady zapadající do kategorie YouTube Originals. Můžete zde najít zpravidla seriály, filmy a dokonce i vědecké pořady. Za zmínku stojí například Cobra Kai, volné pokračování Karate Kid. Nedávno došlo na potvrzení, že Youtube Originals bude zdarma, ale nyní jsou k dispozici bližší detaily.

YouTube Originals pro všechny

Nějakou dobu se ví, že právě obsah Youtube Originals bude otevřen pro všechny uživatele, nebude výhradně pro ty, co si zaplatí 179 Kč měsíčně. Youtube nyní informuje, že všechny pořady, filmy a další obsah vydaný po 24. září letošního roku bude dostupný i neplatícím uživatelům. Může se tak zdát, že opadne jedna z výhod účtů Youtube Premium, ale není to tak úplně přesné.

youtube originals

Neplatící uživatelé sice budou moci sledovat tento typ obsahu zdarma, ale bude k dispozici s reklamami. Navíc si budou muset počkat na jednotlivé díly nebo termíny premiér. Účty Youtube Premium budou mít k dispozici Youtube Originals bez reklam a navíc budou mít k dispozici celou sérii ihned k dispozici. Součástí bude například režisérské verze a bonusový materiál i k filmům. Také získají přístup k některým živě přenášeným událostem.

Konkurence pro Netflix a Apple TV+?

Mohlo by se zdát, že Youtube chce nabídnout trochu jinou konkurenci pro služby jako Netflix nebo Apple TV+. Do jisté míry se o to Youtube snaží, ale prozatím chybí obsah, který by byl zcela konkurence schopný. Zmíněné služby investují daleko větší částky do tvorby a výsledkem jsou seriály a filmy, které jsou obsazovány hvězdami Hollywoodu.

Youtube jde tak trochu jinou cestou a obsah jako takový je spíše nízko rozpočtový. Ostatně hlavní zdroj příjmů stále tvoří obsah tvořený uživateli a tzv. youtubery. Oznámená změna ale může přilákat na originální obsah více uživatelů. V podstatě Youtube nasazuje model podobný službě Spotify. Nyní bude záležet na rozšíření tvorby a větších investicí do produkce.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat