Sony ruší už tři aplikace pro Android aktualizováno

Sony ruší už tři aplikace pro Android [aktualizováno]
2019-08-15T19:15:05+02:00
• 15. 8. 2019

Grafika: Sony.cz

3

Aktualizováno 15. 8.

Před měsícem jsme vás informovali, že Sony zruší dvě aplikace během následujících měsíců, ale jak se nyní ukazuje, seznam se rozrostl o jednu další aplikaci. Konkrétně dojde ke zrušení Xperia Lounge, tedy aplikace určenou pro propagaci nabídek, odměn a dárků pro majitele telefonů Xperia. Zřejmě se celý věrnostní systém nevyplatí a je zbytečné provozovat něco takového.

Ostatně již minulý rok jsme se dočkali omezení aplikace, kdy došlo na zrušení úrovní, které byly přiřazovány podle koupeného zařízení. V tomto případě ale nebudeme čekat měsíce na ukončení. Sony oznámilo, že Xperia Lounge přestane fungovat ještě tento měsíc.

Sony představilo „novou“ aplikaci Imaging Edge Mobile

Možná je zrušení Xperia Lounge vhodným krokem, když společnost se musí naučit prodávat své mobilní telefony a není nejnutnější rozdávat peníze, byť v podobě slev.

Původní článek 18. 7.

V roce 2017 jsme se dočkali zrušení aplikace TrackID, která umožňovala identifikovat písničky dle krátké nahrávky. Nedávno jsme se dočkali oznámení, že dojde k omezení aplikace Sketch (Náčrt) a nyní zde máme další novinky informující o konci dalších dvou aplikací.

Co je nového (What’s New) a Audio Recorder

Společnost Sony se rozhodla v první řadě zrušit aplikaci Co je nového (What’s New), která pouze informovala o novinkách v oblasti aplikací a her. Zde se není čemu divit, jelikož když zadáte tuto aplikaci do vyhledávání Google, první se vám zobrazí výsledky kolem tématu odstranění nebo zablokování této aplikace. Sony tak v podstatě vyslyšelo uživatele.

Druhou aplikací je Audio Recorder. Po otevření ohlašuje, že dojde k ukončení služby přepisu nahraného zvuku na text. Konkrétně dialogové okno vyzývá, aby uživatelé využili všechny nakoupené kredity. 30. září dojde k ukončení služby přepisu. Aplikace jako taková bude pokračovat ve fungování, jen v omezené míře.

V Obchodě Play je ale navíc uvedeno, že aplikace bude odstraněna a nebude možné ji přeinstalovat ani nainstalovat. Pokud ji tedy používáte, nemůžete očekávat, že se dočkáte jakékoliv aktualizace nebo novinek. Současně končí služba a webová stránka Reportex, která zajišťovala přepis. Audio Recorder patří tedy mezi další zrušené aplikace. Otázkou je, co dál Sony zruší za cílem snížení nákladů.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Za mně určitě to je v pořádku.Jsou to aplikace úplně zbytečné a zabírají akorát pamět telefonu.

Tak zrovna lifelog byla jedna z nejlepších aplikací..

A na jednu další, aspoň co vím, se sony chystá, aplikaci video & tv sideview. Podle mě se brzy dočkáme i ukončení aplikace lifelog,

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat