Sony představilo „novou“ aplikaci Imaging Edge Mobile

Sony představilo „novou“ aplikaci Imaging Edge Mobile
2019-03-29T06:30:22+02:00
• 29. 3. 2019

Drtivá většina z nás primárně natáčí na svůj chytrý telefon, ovšem ani nabušený kousek v podobě Pixelu od Googlu nedokáže přesně zachytit to, co klasický fotoaparát. To je mimo jiné možná hlavní důvod, proč se společnost Sony rozhodla předělat svou aplikaci Imaging Edge Mobile.

Imaging Edge Mobile nahrazuje původní aplikaci

Imaging Edge Mobile nahrazuje dříve dostupnou aplikaci PlayMemories Mobile. Nejen, že novinka disponuje mnohem lepším názvem, ale také by v praxi měla fungovat daleko lépe a přesněji. Alespoň to bylo uvedeno na oficiálních stránkách společnosti Sony.

„Imaging Edge Mobile nabídne okamžitý import snímků z fotoaparátu do připojeného mobilního zařízení během snímání. Fotografie mohou být importovány při použití nové funkce pro automatický transfer do smartphonu na pozadí (‚Auto background transfer to Smartphone’), která umožní uživatelům jednoduše sdílet obsah přímo ze svého mobilního telefonu na sociálních sítích. Mobilní aplikace také podporuje transfer filmů ve 4K a nabízí funkci dálkového ovládání.“

Dle prvních dostupných „recenzí“ je nová aplikace na Pixelu 3 XL mnohem spolehlivější, než tomu bylo v případě PlayMemories Mobile. Imaging Edge Mobile se prý velmi rychle dokáže připojit k zrcadlovce. Je důležité poznamenat, že funkčnost z předchozí aplikace byla naprosto zachována, což je v pořádku. 

Společnost Sony také spustila novou aplikaci Transfer & Tagging add-on, jež byla navržena jako doplněk pro nepřetržité přenosy FTP souborů na pozadí. Tato aplikace mimo jiné také dokáže fotografům zajistit hlasový vstup pro záznam textu a popisků. Obě aplikace jsou v současné chvíli k dispozici ke stažení zcela zdarma, a to nejen pro operační systém Android, ale také iOS. 

„Sony představilo novou mobilní aplikaci ‚Transfer & Tagging add-on‘ pro profesionální fotografy, která bude podporovat postupy pro okamžité dodání práce tím, že umožní uživatelům importovat obsah do mobilních zařízení prostřednictvím FTP na pozadí, aniž by se museli soustředit na něco jiného než na focení. Aplikace také umožní hlasový vstup pro záznam textu a popisků. To pomůže optimalizovat komunikaci a celkově pracovní procesy mezi fotografy a dalšími členy týmu. K dispozici je také online funkce, která umožní synchronizovat Caption Glossary u více zařízení.

logo-app Imaging Edge Mobile Sony Imaging Products & Solutions Inc. Zdarma ANDROID

Zdroje: 9to5google.com, presscentre.sony.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat