Sony omezí aplikaci Náčrt pro Android a iOS

Sony omezí aplikaci Náčrt pro Android a iOS
2019-05-01T11:14:12+02:00
• 1. 5. 2019
2

Sony nedávno ohlásilo, že bude propouštět vzhledem k finanční situaci ve společnosti. Také jsme se dočkali oznámení, že dochází ke změnám v rámci vnitřních struktur, kdy ostatní divize napomohou mobilnímu sektoru, aby mobily byly více konkurenceschopné. Ostatně nedávné finanční výsledky mobilního sektoru nejsou povzbudivé, a to nemluvíme o celkových prodejních číslech za minulý rok. Není tak divu, když se úspory dotknou i některých služeb a aplikací.

Sony Náčrt

Dnes jsme se dočkali oznámení, že mobilní aplikace Náčrt pro Android a iOS bude omezena na funkčnosti. Pokud tuto aplikaci používáte jen na svém zařízení, nic se pro vás nemění. Lokální funkčnost bude dostupná stále, takže můžete vytvářet své vlastní výtvory. Po 30. září přestane fungovat online služba za touto aplikací, takže veškeré online funkce vymizí.

Vzhledem k tomu, že aplikace Náčrt není omezené jen pro zařízení společnosti Sony, tak se oznámení dotýká širšího spektra uživatelů. Aplikace má na svém kontě přes 100 milionů instalací. Sice je těžké odhadovat, kolik je aktivních instalací, ale vzhledem k tomu, že ji používají i čeští uživatelé, asi se jedná o nemilou zprávu. Vzhledem k výbornému hodnocení se asi nedočkáme ukončení aplikace, aspoň zde nejsou náznaky.

logo-app Sketch - Draw & Paint ibis mobile inc. Zdarma ANDROID logo-app Sketch - Draw & Paint Sony Mobile Communications AB Zdarma iOS

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Kornelie Lupínková

15. 5. 2020, 11:52

Zdravím vás a díky za článek.
Dnes jsem musela reinstalovat tablet a po obnovení jsem hned zašla do „krámu“ pro synovu oblíbenou aplikaci Náčrt a svtěte div se, nikde nic.. Vydolovala jsem ji až v knihovně obchodu, kde jsem našla seznam aplikací, které používáme, nebo jsme někdy používali.. Po nainstalování syn zjistitl, že veškeré další balíčky samolepek, kromě balíčku „originální“, zmizely a jsou nedostupné. Máte nějakou radu jak se k nim znovu dostat? Syn tu aplikaci měl moc rád, tvořil v ní koláže, příběhy.. Je to škoda. Podobnou neznám. Díky za info.

Přemysl Vaculík

VIP 15. 5. 2020, 12:13

Možnost obnovení zřejmě není. Zkuste poslat dotaz přímo na Sony.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat