Samsung si nechává vyrábět novinku Galaxy A10s

Samsung si nechává vyrábět novinku Galaxy A10s
2019-08-15T11:30:12+02:00
• 15. 8. 2019

V minulém roce jsme se dočkali novinky Galaxy A6s, ale za samotnou výrobou nestála přímo společnost Samsung. Jihokorejský gigant si nechal vyrábět tento mobil u společnosti Wintech. V tomto případě se ale jednalo o mobil určený výhradně pro čínský trh a dá se říci, že se jednalo o pokus, jestli by tento typ produkce byl zajímavý pro Samsung. Nyní jsme se dočkali druhého mobilu, který nepochází z továren Samsungu.

Samsung Galaxy A10s nevyrábí Samsung

V únoru tohoto roku byl představen model Galaxy A10, který se dá považovat za nejnižší současný smartphone Samsungu. Následně se začaly objevovat spekulace o vylepšené verzi a nyní jsme se jí dočkali. Světlo světa spatřil mobil Galaxy A10s. Z pohledu parametrů se jedná o lepší mobil, ale jak se nyní dozvídáme, nepochází z továren Samsungu.

Společnost zde jde cestou ODM (Original Device Manufacturer), tedy je vyráběn firmou, které Samsung zadal zakázku. Dle amerického regulátora Federal Communications Commission (FCC) se dozvídáme, že Galaxy A10s je vyráběn společností Jiaxing Yongrui Electron Technology. Galaxy A10s je tedy druhým mobilem Samsungu, který je vyráběn externí společností.

Zřejmě pokus u Galaxy A6s dopadl dobře, a to i po finanční stránce, aby Samsung použil tuto strategii znovu. Tentokrát se ale bude jednat o větší zakázku, když vezmeme v potaz, že Galaxy A10s se dostane na globální trh. Samsung takto zřejmě ušetří dostatek finančních prostředků a nejrůznějších zdrojů, když se do této strategie pouští znovu.

HTC jde jinou cestou

Někteří by mohli podotknout, že tuto strategii použila i společnost HTC, ale není tomu tak. HTC pronajalo licenci na svou značku jiné firmě, což znamená, že daná společnost může vyrábět více mobilů a jen na ně „lepit“ logo HTC, jednoduše řečeno. Samsung si nechává vyrábět mobil, ale vše je pod jeho taktovkou – design, specifikace, software, marketing, dodávky, prodej.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat