LG zaznamenalo dvojnásobně větší ztráty a menší prodeje telefonů

LG zaznamenalo dvojnásobně větší ztráty a menší prodeje telefonů
2019-08-07T15:00:55+02:00
• 7. 8. 2019

Nutno podotknout, že společnost LG ještě v dubnu letošního roku sršela optimismem. Vykázala totiž menší provozní ztrátu pro své dlouhodobě působící mobilní divize než v předchozím čtvrtletí. Potají tak trochu i doufala, že jí trn vytáhne model V50 ThinQ s podporou nejnovějších 5G sítí.

LG stále propadá, nepomáhá ani nová strategie

Bohužel pro LG nebyl model V50 ThinQ tak úspěšný, jak původně předpokládala, respektive si přála. Přestože byl tento kousek považován za „spasitele“, nedokázal výrobce dotáhnout k výrazným ziskům. Naopak se společnost opět o schodek propadla, a to na ztrátu ve výši 268 mil. dolarů. To je ve skutečnosti větší propad než ve stejném období loňského roku. 

Mobilní divize LG tak meziročně téměř zdvojnásobila své tříměsíční ztráty, a to navzdory revizi své strategie. Společnost totiž přijala opatření, která měla posílit obchodní strukturu a zlepšit globální konkurenceschopnost. Zajímavé je, že výrobce své problémy „hází“ na trh se smartphony, který prý stagnuje. 

Zároveň ale společnost LG připouští, že k tomuto velkému deficitu přispěly také marketingové výdaje související se zavedením a propagací nových modelů. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat