LG možná nabídne čtvrtý typ mobilu s ohebným displejem

LG možná nabídne čtvrtý typ mobilu s ohebným displejem
2019-08-10T15:58:56+02:00
• 11. 8. 2019

V tomto roce jsme se již dočkali novinek od společnosti LG a dokonce o jeden pokus s dvěma displeji, což vypadalo jako pokus o odpověď na ohebné mobily. Nyní firma láká na veletrh IFA, který se odehraje v Berlíně. Video poukazuje na mobilní telefon minimálně s dvěma displeji, přičemž může být k dispozici i třetí, ale zatím neočekáváme ohebný zobrazovací panel. Asi se bude jednat o iteraci příslušenství z tohoto roku.

Díky patentu se ale dozvídáme, s jakou koncepcí si pohrává společnost LG v případě ohebných mobilů. Dalo by se říci, že se jedná o čtvrtý typ. První dva jsou například Galaxy Fold a Mate X. Třetí bude pravděpodobně Motorola Razr a v případě LG se bude jednat o kombinaci prvních dvou zmíněných.

LG a ohebný smartphone

Jak je vidět na obrázku níže, teoretické zařízení od LG bude mít dva displeje. Jeden standardní, kde očekáváme, že pokud dojde na výrobu, bude kryt běžným tvrzeným sklem. Druhý displej bude ohebný, přičemž ve složeném stavu bude plocha chráněna před okolními vlivy a případným poškozením.

Při rozložení se tedy bude nabízet větší plocha na pravé straně, která bude z plastu a vlevo bude běžný displej. Předěl mezi nimi bude znatelný, ale vzhledem k tomu, že Android podporuje lepší práci s aplikacemi, nemělo by se zde nacházet nějaký větší problém.

V tomto případě v podstatě nebude muset nějak mobil otáčet, jednoduše vyklopíte druhý ohebný displej, který bude ukryt na zadní straně. Rozhodně se jedná o jiný přístup k novému segmentu zařízení. Otázkou je, jestli by takové zařízení nebylo náchylnější na poškození. Současné ohebné mobily/tablety mají jeden pant, zde by byly dva, což zvyšuje možnost poškození.

Nyní si musíme počkat, jestli se LG vůbec pustí do tohoto segmentu, případně jaký typ použije. Zatím to nevypadá, že bychom se dočkali nějaké novinky s ohebným displejem, aspoň ne tento rok.

Zdroje: engadget.com, nl.letsgodigital.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat