Samsung rozjíždí kampaň, rozesílá notifikace o Galaxy Note10

Samsung rozjíždí kampaň, rozesílá notifikace o Galaxy Note10
2019-08-10T15:33:18+02:00
• 11. 8. 2019

Samsung v tomto týdnu představil nejnovější top modely Galaxy Note10. Oficiálně do prodeje zamíří v naší lokalitě až 23. srpna, ale již nyní se rozbíhá marketingová kampaň, u které společnost láká na snížení ceny. Bylo celkem jasné, že se teprve jedná o začátek a pořádná dávka reklamy bude následovat. Nyní se ale ukazuje, že i tentokrát Samsung používá své aplikace k rozesílání notifikací, jež informují o novém smartphonu.

Samsung a reklamní notifikace

Jak již bylo naznačeno, není to první případ, co by Samsung využil tyto kanály. Tentokrát ale zapracoval na celém systému a využívá k tomu hned několik svých aplikací. Zatím se ví, že reklamní sdělení jsou posílána skrze Samsung Pay, Bixby a Samsung Push Service.

Zajímavostí je, že u aplikace Samsung Pay dokonce nabízí bonusové body, pokud se daný uživatel aspoň podívá na stránku o Galaxy Note10. U aplikace Bixby nic takového není, ale zde například nelze skrze rychlé nastavení vypnout taková upozornění, je to jednoduše zablokováno. Pro deaktivaci musí uživatel vstoupit do aplikace Bixby, následně do nastavení a vypnout marketingová sdělení. Poslední zmíněná aplikace je systémová na Galaxy smartphonech.

Společnost má ve svých podmínkách ošetřené taková sdělení, takže se nejedná ani tak o spam. Na druhou stranu si uživatelé stěžují, že je jim podsouvána reklama. Samsung se musí snažit, aby se zlepšila prodejní čísla a zejména finanční výsledky. Sice firma na tom není špatně, ale v poslední době došlo na snížení zisku.

Zdroje: androidpolice.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat