Instagram Threads bude novou komunikační aplikací

Instagram Threads bude novou komunikační aplikací
2019-08-27T08:30:13+02:00
• 27. 8. 2019

Stále si neumíte vybrat, která komunikační platforma nebo aplikace je tak nejlepší? Asi je takových aplikací málo a brzy se dočkáme nového přírůstku v podobě aplikace Threads. Za ní stojí Facebook, tedy spíše Instagram. Nemělo by se jednat o přímou konkurenci pro Messenger, ale může zatopit Snapchatu, aspoň do jisté míry.

Threads

Již jednou jsme zde měli pokus na vytvoření samostatné aplikace pro komunikaci spadající pod Instagram. Plány byly zrušeny a dále se pokračuje ve vývoji části Instagram Direct, tedy pro osobní komunikaci. Dokonce se ukazuje, že tato část začne používat technologie Messengeru, což je pochopitelné, když v dohledné době dojde ke spojení na úrovní serverů.

To ale nebrání tomu, aby nevznikla nová aplikace pro komunikaci, která se bude jmenovat Threads. Zřejmě se jedná o pracovní název, ale to nechejme v tuto chvíli být. Aplikace jako taková bude zaměřena na soukromé sdílení informací a základní komunikaci. Dokonce se půjde dál ve sdílení a u svých přátel uvidíte data, která jen tak nenajdete u jiných služeb.

Threads

Obrázek výše obdržel web The Verge a můžete si všimnout, že uživatel bude moci vybrat status. Kromě toho také lze zapnout automatické sdílení informací, kam zapadá také aktuální rychlost, typ pohybu nebo dokonce stav baterie. V případě lokace nepůjde o přímé sdílení polohy, spíše se bude jednat o status na základě polohy.

Threads převezme komunikační prvky z Instagramu a zřejmě se bude jednat jen o rozšíření, možná doplnění. Pokud budete chtít komunikovat jen s přáteli a plnohodnotná verze Instagramu je vám k ničemu, možná Threads bude vhodnější. Facebook zatím odmítl komentovat tyto informace, takže si budeme muset počkat, co se ze všeho vyklube.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat