Galaxy Book S oficiálně, Snapdragon a Windows 10

Galaxy Book S oficiálně, Snapdragon a Windows 10
2019-08-07T23:25:39+02:00
• 7. 8. 2019
2

Dnes společnost Samsung představila nové smartphony Galaxy Note10 a Galaxy Note10+. Neočekávali jsme, že bychom se dočkali dalšího zařízení, aspoň tedy dnes, když nový tablet byl představen minulý týden a hodinky v pondělí. Mohli jsme jen odhadovat, že by si firma něco nechala na blížící se veletrh IFA, ale nakonec jsme se dočkali překvapení v podobě notebooku Samsung Galaxy Book S.

Ve společnosti Samsung jsme přesvědčeni, že skutečných inovací lze dosáhnout pouze na základě otevřeného přístupu a spolupráce, při níž mají všichni partneři motivaci prolomit bariéry a nově definovat uživatelskou zkušenost,“ uvedl DJ Koh, prezident a generální ředitel divize IT & Mobile Communications společnosti Samsung Electronics. Galaxy Book S nabízí kombinaci těch nejlepších funkcí mobility, které Samsung nabízí, ve spojení s předními řešeními společnosti Microsoft v oblasti produktivity a výkonnými technologiemi společnosti Qualcomm Technologies. Poskytuje tak to nejlepší v oblasti mobilní produktivity, co dnes mobilní zařízení může nabídnout.“

Galaxy Book S

Samsung uvedl nový notebook po označením Galaxy Book S, kde je jasná souvislost se smartphony Galaxy. Ostatně při pohledu jen na specifikace by se dalo říci, že se jedná o nějaký tablet, jelikož srdcem celého zařízení je procesor od společnosti Qualcomm. V Galaxy Book S je obsažen Snapdragon 8cx. Ostatně se jedná o pokračování původního modelu Galaxy Book2.

„Čipová sada Snapdragon 8cx otevírá novou éru zařízení, která jsou neustále zapnutá a připojená k internetu a která vám téměř kdekoli umožňují s lehkostí pracovat, hrát hry a provádět současně více úkolů,“ uvedl Steve Mollenkopf, generální ředitel společnosti Qualcomm Incorporated. „Odmítli jsme prodlužovat výdrž baterie na úkor špičkového výkonu a namísto toho jsme nabídli obojí a vytvořili výkonné zařízení, které nabízí vynikající mobilní výpočetní možnosti ve spojení s mobilitou a konektivitou chytrého telefonu.“

Novinka zapadá do kategorie connected PC, tedy notebooků a počítačů, které mají integrovanou technologii mobilního připojení k internetu. Právě v tomto případě se nabízí LTE, přičemž je možné vložit běžnou nano SIM kartu. Co se týče operačního systému, k dispozici je Windows 10 ve verzích Home a Pro.

Specifikace naznačují, že se nebude jednat o pracovní stroj, pokud jde tedy o náročnou práci, kde je zapotřebí výkonu. Na druhou stranu bude postačovat na běžnou činnost, takže i takový manažer by si mohl vystačit s Galaxy Book S. Mezi bonusové funkce lze zařadit čtečku otisků prstů, microSD kartu (až 1 TB) nebo dokonce polohovací systémy GPS, Galileo, Glonass, BeiDou.

Specifikace

  • displej: 13,3 palců, Full HD, 16:9, dotyková obrazovka, TFT
  • procesor: Snapdragon 8cx
    • 7nm, 64bitový osmijádrový procesor (max. 2,84 GHz + 1,8 GHz)
  • RAM: 8 GB, LPDDR4x
  • úložiště: 256/512 GB + microSD (až 1 TB)
  • kamera: HD
  • Windows 10 Home/Pro
  • snímač otisků prstů, podsvícení klávesnice
  • Stereoreproduktory: Sound by AKG
  • LTE cat. 18 (nanoSIM), Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2,4/5 GHz), VHT80 MU-MIMO, Bluetooth® v 5.0, USB typ C, navigace (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)
  • rozměry: 305,2 × 203,2 × 6,2–11,8 mm; 0,96 kg
  • baterie: 42 Wh, 23 hodin přehrávání videa
    • nabíjení: PD2.0, AFC a QC2.0

 Galaxy Book S

V tuto chvíli Samsung neposkytl jakékoliv informace o dostupnosti Galaxy Book S na českém trhu. Dostali jsme jen vyjádření, že pokud se objeví v naší zemi, budeme informováni. Co se týče zahraničí, tak cena startuje na 999 dolarech, což je v přepočtu 22 980 Kč bez daně. Odhaduje, že pokud se bude Galaxy Book S prodávat u nás, mohla by částka vystoupat na 29 800 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

To by šlo, pěkná mašinka.

Přemysl Vaculík

VIP 8. 8. 2019, 7:23

Stále si nemyslím, že je Snapdragon na něco takového připraven.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat