Samsung představil Galaxy Tab S6, cena začíná na 17 999 Kč

Samsung představil Galaxy Tab S6, cena začíná na 17 999 Kč
2019-07-31T15:59:23+02:00
• 31. 7. 2019
1

Nějakou dobu se spekulovalo, že by Samsung mohl představit nový tablet zapadající do nejvyšší třídy. Dnes jsme se dočkali uvedení novinky Samsung Galaxy Tab S6, která má konkurovat nejlepším iPadům od Applu. Už je z pohledu specifikací se jedná o dobře vybavený tablet, který nabízí několik netradičních prvků.

„Inspirace přichází v nejneočekávanějších okamžicích a kreativci a profesionálové potřebují zařízení, které dokáže držet krok s jejich tvůrčí představivostí a zároveň bude vyhovovat jejich hektickému životnímu stylu v neustálém pohybu,“ prohlásil DJ Koh, prezident a generální ředitel divize IT & Mobile Communications společnosti Samsung Electronics. GalaxyTab S6 umožňuje spotřebitelům popustit uzdu kreativitě a zároveň jim poskytuje špičkové funkce ke zvýšení produktivity a pokročilé technologie, které od tabletů Samsung očekávají.“

Samsung Galaxy Tab S6

V první řadě je nejviditelnější umístění stylusu S-Pen. Stejně jako u nového tabletu od Applu, i zde najdeme magnetické uchycení, ale tentokrát na zadní straně. S-Pen i v tomto případě nabízí dálkové ovládání tabletu, takže lze například poučit stylus jako spoušť pro foťák, samozřejmostí jsou pak gesta. S-Pen je vybaven baterií o kapacitě 0,35 mAh, což má dostačovat na 11 hodin práce. Samsung zde implementoval bezdrátové nabíjení, přičemž stačí jen 10 minut nabíjení.

Zadní strana je mimo jiné vybavena duálním foťákem, přičemž zde najdeme foťák pro širokoúhlé snímky. Sice nelze říci, že by tablet byl vhodný pro focení, ale jako možnost navíc se může funkce hodit. Zejména pro zachycení většího obrazu.

Samsung si pohrál i s displejem. Ten nabízí vysoké rozlišení, podporu nejrůznějších standardů, ale také zde najdeme zabudovanou čtečku otisků prstů. Bylo by totiž nepraktické, kdyby tablet měl tento senzor na zádech. Pod displejem není dostatek místa a na straně už vůbec. Je to vlastně poprvé, co je tato technologie použita u tak velkého zařízení.

Samsung zakomponoval i Samdung Dex, takže lze tablet použít i jako náhradu za běžný počítač. Aby toho nebylo málo, Galaxy Tab S6 dále nabízí Game Booster. Ten má nabídnout lepší herní prožitek i výkon za využití umělé inteligence.

Specifikace

  • displej: 10,5” WQXGA, Super AMOLED
  • procesor: Snapdragon 855
  • RAM: 6 GB
  • úložiště: 128 GB + microSD (až 1 TB)
  • Fotáky:
    • přední – 8 MPx
    • zadní – 13 MPx + 5 MPx
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac 2,4 GHz + 5 GHz, MIMO, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.0, GPS + GLONASS,Beidou, Galileo
  • čtečka otisků prstů v displeji
  • 2 mikrofony, 4 reproduktory značky AKG, Dolby Atmos
  • rozměry: 244,5 x 159,5 x 5,7 mm, 420 gramů
  • baterie: 7040 mAh + rychlé nabíjení

Předobjednávky startují již dnes. Pokud si Samsung Galaxy Tab S6 objednáte ještě nyní, dostanete ochranné pouzdro v hodnotě 1699 Kč zdarma. Akce jako taková platí do 22. srpna. Oficiální prodej odstartuje 23. srpna. Základní model s Wi-Fi konektivitou přijde na 17 999 Kč. LTE verze pak bude stát 19 999 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Tak to vypadá moc dobře a ještě k tomu AMOLED.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat