Apple plánuje do Maců implementovat zbrusu nové Face ID

Apple plánuje do Maců implementovat zbrusu nové Face ID
2019-08-09T17:30:15+02:00
• 9. 8. 2019

Zhruba před dvěma lety jsme vás informovali o tom, že si společnost s logem nakousnutého jablka nechala registrovat patent, podle kterého by mohlo být Face ID implementováno do Mac počítačů. V té době však ještě nebylo jisté, jak se vlastně tato nová technologie bude nazývat. Následně pak debutovala v rámci iPhone X. Nyní se ale zdá, že se dostane také na zmíněné Mac modely. 

Face ID v Macu? Dávalo by to smysl

Dle zveřejněného patentu by mohla technologie pomocí Mac kamery dělat dvě činnosti. Nejprve by mohla zabránit přepnutí počítače do režimu spánku, a to díky tomu, že by software věděl, že před zařízením někdo sedí/stojí. 

Nutno podotknout, že nepůjde o současnou verzi Face ID. Jednoduše řečeno by se mělo jednat o naprosto našlápnutou technologii, která bude fungovat zcela nepřetržitě. Jak bylo již výše zmíněno, Face ID se bude, mimo potvrzení plateb a dalších informací, starat o to, aby se Mac neuspal. Naopak, pokud by uživatel od zařízení odešel, po chvíli by Face ID Mac uspalo. 

Apple údajně má ale ještě větší plány. Stejným způsobem by totiž chtěl i zařízení ze spánku probouzet. Patent totiž hovoří o tom, že by uživatel jednoduše před zařízení usedl a Face ID by jej automaticky rozpoznalo, čímž by se Mac spustil. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat