AirBank zavede podporu Google Pay

AirBank zavede podporu Google Pay
2019-08-21T09:57:54+02:00
• 21. 8. 2019
6

Naposledy jsme se dočkali Google Pay u České spořitelny a zatím to to nevypadalo, že by se v dohledné době objevil další subjekt, který by podporoval tuto metodu placení. Nyní zde ale máme dobré zprávy pro klienty AirBank, i ti se konečně dočkají této metody placení.

AirBank a Google Pay

Banka AirBank se dlouho držela strategie, že bude nabízet jen své vlastní řešení, co se týče placení mobilním telefonem. Jejich aplikace pro Android totiž nabízela tuto metodu. Na dotazy ohledně podpory Google Pay jsme se dočkali vždy odpovědi, že v tuto chvíli není nic plánováno, ale zároveň nedocházelo k úplnému vyloučení podpory Google Pay.

Nyní AirBank oficiálně oznamuje, že bude zavedena podpora placení Google Pay. Kromě toho se také dočkáme metod Garmin Pay a FitBit Pay. Bohužel jsme se nedočkali oficiálního oznámení, kdy se tak stane. Zástupce banky jen podal informaci, že pevné datum zavedení těchto metod nebylo stanoveno.

„Platby mobilem si v aplikaci My Air zapnulo 145 tisíc klientů. Podle dostupných statistik tak tento způsob placení pro Android patří k nejvyužívanějším mezi jednotlivými bankami v Česku. Svět placení jde ale rychle vpřed a některé nové možnosti by klienti s naším řešením využívat nemohli. A proto jsme začali připravovat platby Google Pay, které mají velký potenciál hlavně v oblasti online nákupů,“ říká Filip Zavřel, vedoucí Oddělení každodenních služeb Air Bank.

Je tedy otázkou, kdy se dočkáme. AirBank jen konstatuje, že by chtělo zavést podporu ještě tento rok. To ale není stanovení toho, že se tak stane, možná se dočkáme až příští rok. Na druhou stranu se jedná o dobrou zprávu, jelikož zde máme oficiální potvrzení, že Google Pay bude i u AirBank.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

„Svět placení jde ale rychle vpřed a některé nové možnosti by klienti s naším řešením využívat nemohli.“
Tohle jsem tvrdil hned od začátku co to bylo před dvěma léty u nás spuštěno a hned jak se objevovaly informace jiných bank, že si zůstanou u svých řešení.
Je krásné sledovat jak postupně přecházejí na Google Pay a ještě k tomu vítězoslavně jásají jak neobjevili Ameriku.

Miloslav Diviš

22. 8. 2019, 0:56

KONECNE! To proprietární řešení byla nesmírná otrava a radši jsem platil jinými kartami, než bych stále otvíral jejich apku.

Milan Šiler

22. 8. 2019, 9:06

Co to je za nesmysl? Normalne platim mobilem s AirBank a zadnou aplikaci otevirat nemusim. Normalne prilozim odemceny telefon k terminalu a je hotovo. Spis to vidim na chybu ve vasem nastaveni, mozna spatne nastavena defaultni aplikace pro platby.

Jakub Miakyš

21. 8. 2019, 12:20

Tak nakoniec ani nemusím meniť banku…
Séce som už na platby cez Airbank zanevrel uplne, a používam výhradne Revolut je fajn vedieť, že Airbank sa vracia do hry…

Erik Bezeréti

21. 8. 2019, 10:00

Konečně :-)

Přemysl Vaculík

VIP 21. 8. 2019, 10:14

Schválně jsem se podíval do kalendáře, jestli… :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat