Česká spořitelna spustila podporu Google Pay

Česká spořitelna spustila podporu Google Pay
2019-07-02T13:10:22+02:00
• 2. 7. 2019
2

Právě na dnešní den bylo avizováno, že Česká spořitelna spustí podporu platební metody Google Pay. Skutečně se tak děje, byť se některým podařilo v předstihu aktivovat tuto možnost na svém zařízení. Celý proces ale byl pozastaven do oficiálního spuštění.

Google Pay v Česku, přidává se Creditas [aktualizováno]

Česká spořitelna a Google Pay

Cesta České spořitelny k možnosti placení skrze mobilní telefon byla trnitá. V první fázi se pokusili o vytvoření vlastního řešení, ale to muselo být staženo z Obchodu Play kvůli názvu aplikace. O měsíc později v roce 2018 jsme se dočkali samostatné aplikace Poketka, která nabídla možnost placení mobilním telefonem s využitím NFC technologie.

„Deset měsíců po spuštění mobilních plateb je využívá už každý pátý z 600 tisíc uživatelů mobilního bankovnictví Spořitelny. Očekáváme, že díky Google Pay se v následujících měsících počet našich klientů, kteří platí mobilem, zdvojnásobí,” říká Roman Blažej, expert platebních řešení v České spořitelně.

Česká spořitelna již tehdy avizovala, že nevylučuje nasazení Google Pay. Dnes jsme se konečně dočkali a klienti této banky mohou nově své platební karty přidat do služby Google Pay. Nejenže získávají jednoduchou cestu k placení v kamenných obchodem a nejrůznějších míst, ale navíc mohou s Google Pay platit na internetu, pokud to daný subjekt podporuje.

Celý proces aktivace je jednoduchý. Stačí si do mobilního telefonu s Androidem a technologií NFC stáhnout aplikaci Google Pay, pokud ji ještě nemáte, a přidat svou platební kartu. Následně dojde k ověření pomocí SMS zprávy. Po aktivaci již můžete platit v obchodech, přičemž do částky 500 Kč stačí jen rozsvítit displej. Pro vyšší částky musíte zařízení odemknout skrze bezpečnostní mechanismy – otisk prstu, obličej, znak, pin.

Co se stane s aplikací Poketka?

Vývoj vlastní aplikace není nejlevnější, a to samé platí také o aktualizacích. Udržovat dvě služby nabízející to samé není finančně efektivní, takže se nemůžeme divit, že Česká spořitelna plánuje změnu pro aplikaci Poketka.

Poketka nabízí slevy za nákupy u více než 100 obchodníků. Mezi nejoblíbenější patří slevy u obchodního řetězce Albert, u čerpacích stanic OMV nebo v síti knihkupectví Knihy Dobrovský. Slevový program budeme dále rozšiřovat a v září jej nabídneme uživatelům Google Pay,” říká Jiří Kejla, produktový expert aplikace Poketka.

K placení v obchodech bude sloužit jen do konce září. Následně se z ní stane spíše věrnostní aplikace a také na ní bude Česká spořitelna testovat novinky, které se dostanou do jiných produktů nebo do samostatných aplikací. Například ale zůstane funkce vytvoření jednorázové virtuální platební karty.

logo-app Google Pay: Pay with your phone and send cash Google Zdarma ANDROID logo-app Poketka Česká spořitelna, a.s. Zdarma ANDROID

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Bohužel nechodí kódy na ověření karty. Ani SMS, ani email…

Jiří Procházka

2. 7. 2019, 14:10

Jsou asi zahlcení, mě kód došel asi po hodině s tím, že měl platnost 30 minut. Pak jsem musel kartu z Google Pay smazat a znovu přidat, abych měl možnost si požádat o nový kód. Ten už došel po 10 minutách, takže jsem ověření stihl v limitu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat