Google Play Hudba na začátku konce? Asi začaly přípravy

Google Play Hudba na začátku konce? Asi začaly přípravy
2019-08-21T11:30:14+02:00
• 21. 8. 2019

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google má tak trochu problém se svými službami. Skoro by se dalo říci, že u této společnosti panuje schizofrenie – několik služeb na komunikaci, několik hudebních služeb. Právě u hudebních služeb je na výběr ze dvou, Google Play Hudba a Youtube Music. Je celkem jasné, že Youtube Music bude ve výsledku jedinou nabízenou, ale stále zde máme původní, která funguje bez jakýchkoliv problémů a omezení. Možná se ale nyní začínají rozbíhat ukončovací plány, byť si nejsme zcela jisti.

Začátek konce Google Play Hudby?

Pokud jde o konce služeb, neexistuje jednotná strategie. Některé firmy jednoduše oznámí termín, kdy služba již nebude dostupná, jiné zveřejní plán, kde se v několika krocích ukončí jednotlivé části. Je celkem jasné, že se Google zaměří jen na Youtube Music. Proto dnešní drobná změna může znamenat začátek konce Google Play Hudby.

Konkrétně se podařilo objevit menší rozdíl mezi aplikacemi 8.21 (obrázek vlevo) a 8.20 (obrázek vpravo). Asi si všimnete, že v novější verzi chybí možnost odeslání předplatného jiné osobě v podobě dárku. Nejedná se o nějak klíčovou funkci, zejména když ji z části nahrazuje rodinný plán, jak zmiňuje web 9to5google.

Je nutné podotknout, že systém věnování předplatného je stále dostupný ve webové verzi, jen mobilní aplikace pro Android přišla o tuto funkci.

Na druhou stranu v této změně spatřujeme začátek odsekávání méně používaných součástí. Pokud se naše teorie potvrdí, tak asi Google Play Hudba bude končit postupně. Je nutné brát v potaz, že Google nemůže jen tak něco ukončit, je nutné přemigrovat uživatele na Youtube Music, což nebude jednoduché.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat