Wallet: každodenní pomocník při správě financí uživatelská zkušenost

Wallet: každodenní pomocník při správě financí [uživatelská zkušenost]
2019-07-07T12:01:48+02:00
• 7. 7. 2019
4

Jak se staráte o své finance? Zapisujete si své výdaje na papír, do Excelu nebo si jako polovina Čechů evidenci nevedete? Pokud patříte mezi všechny zmíněné, mám pro vás tip na aplikaci, kterou využívám již přes 5 let. Takže pokud chcete mít větší přehled o svých výdajích, ale i příjmech, čtěte dál.

Co je Wallet od Budgetbakers?

Budgetbakers je český startup pod vedením Jana Mullera, Michala Kratochvíla a Martina Jiříčky. Jejich asi 20členný tým vyvíjí z Prahy aplikaci Wallet pro správu financí. Ta má aktuálně přes 3 miliony instalací a aktivně ji měsíčně využívá přes 300 000 uživatelů z celého světa.

Co se mi na produktu líbí?

Každodenní pomocník při správě financí – již přes 5 let využívám tuto aplikaci téměř každý den. Aplikace mi umožňuje mít detailní přehled o svých každodenních financích. Člověk hned ví, za co nejvíc utrácí a své výdaje dokáže jednodušeji optimalizovat.

Přehledné kategorie a plánované platby – aplikace nabízí předpřipravené kategorie, které zahrnují snad všechny možné výdaje (ale i příjmy). Dokonce si můžete zanést i pravidelné platby, které vidíte v záložce plánované a máte tak přehled, kolik prostředků budete ještě daný měsíc (rok) pravděpodobně potřebovat.

Všechny finance na jednom místě  – aplikace umožňuje mít přehled o všech financích na jednom místě. To znamená, že z jednoho místa vidíte svůj celkový aktuální zůstatek, tedy ze svých bankovních účtů, úspor, PayPalu, hotovosti a všelijakých ostatních karet (plavání, autobus, vysoká škola, Twisto, Benzina, České dráhy a další). Záleží jen na vás, které výdaje a příjmy chcete evidovat a přidávat.

Značná automatizace – abyste nemuseli všechny záznamy přidávat manuálně (což jde taky), umožnili vývojáři propojení s více než čtyřmi tisíci bank po celém světě. Propojení je bezpečné a transakce se automaticky nahrají do evidence v aplikaci, která je zařadí do správných kategorií. V samotné aplikaci jsou veškerá uživatelská data zašifrována a přístup k uživatelskému účtu vyžaduje unikátní jméno a heslo.

Propojení s tuzemskými bankami – V České republice mezi podporované subjekty patří Česká spořitelna, ČSOB, Equa Bank Personal, Fio Bank, LBBW Bank, mBank, PPF Banka, Raiffeisenbank, Sberbank a UniCredit Bana. AirBank je v jednání a díky získané bankovní licenci od ČNB vypadá vše nadějně.

Značná komplexnost – aplikace nabízí mnoho přehledů a úhlů pohledu, ze kterého se na své prostředky podívat. Nehledě na to aplikace disponuje možnosti přidávat si záruku k zakoupeným produktům, což ulehčí život a nemusíte počítat, kolik ještě zbývá měsíců. Se zárukou je spojena i možnost nahrání kopie účtenky – to se taky rozhodně hodí.

Důležité prvky bezpečnosti – aplikace je certifikována společností eTrust, autoři disponují bankovní licencí od ČNB, nicméně co samotný uživatel aplikace? Nyní přibyla zajímavá vychytávka ve formě rozmazání čísel (zatím jen na Androidu). Pokud tedy chcete aplikaci někomu ukázat nebo zadávat údaje někde na veřejnosti, stačí kliknout na jakoukoliv částku a všechny se ihned rozmažou. Možná by bylo zajímavé umožnit tuto funkci zapnout a vypnout v nastavení natrvalo.

Sdílení mezi rodinou – pokud máte společný účet, tak jistě využijete i sdílení mezi ostatními členy rodiny.

Android, iOS i web – tak jako většina dnešních moderních aplikací i tato nabízí možnost využívání skrze Android, iOS (vyvíjí se nová aplikace) i webové rozhraní. Synchronizace je bleskurychlá a bez problémů. Roky jsem využíval Android, přešel na iOS a vše proběhlo bez jakéhokoliv problémů. Možná jen nové funkce jsou historicky přidávány rychleji pro Android než pro iOS.

logo-app Wallet - Daily Budget & Profit Developer Zdarma iOS logo-app Wallet - správa peněz, výdaje, rozpočty, finance BudgetBakers.com Zdarma ANDROID

Má smysl placená verze?

Aplikace je ve svém základu zdarma pro 3 vaše účty. Pokud máte zájem o víc účtů nebo detailnější přehledy a bankovní synchronizace, budete muset sáhnout po placené verzi. Měsíční předplatné stojí do stokoruny, roční okolo pětistovky a nově si můžete koupit doživotní premium za něco kolem tisícikoruny.

Co hodnotím záporněji?

Přechod jinam – stejně jako iOS i tato aplikace disponuje určitou nevýhodou přechodu „ke konkurenci“. Dnešní svět je plný novinek a někoho může zaujmout jakýkoliv jiný design či funkčnost konkurenční aplikace. Je to přirozené, avšak přechod ke konkurenci může být v tomto případě po několik let evidování financí složitější. Aplikace však nabízí pro placené uživatele možnost exportu do pdf, xls a csv.

Komplexnost nemusí vyhovovat všem – aplikace je natolik komplexní a poměrně často aktualizovaná s přívalem novinek, že to některým konzervativnějším uživatelům nemusí vyhovovat.

Psst, co se chystá?

Aplikace pro podnikatele – vývojáři získali investici od Rockaway a v průběhu měsíce by měli představit aplikaci pro správu firemních financí. Pokud máte zájem aplikaci vyzkoušet ještě před odhalením, můžete využít tohoto neveřejného odkazu.

Zhodnocení a doporučení Wallet

Aplikaci vřele doporučuji. Jak jsem psal výše, používám ji již roky a jsem spokojený. I přes to, že velmi rád zkouším nové aplikace všeho druhu, tuto jsem nevyměnil a popravdě jsem k tomu neměl zásadní podnět. Wallet je leaderem a nabízí vše, co potřebuji. Doporučuji minimálně zkusit a zjistit, za co nejvíce utrácíte, uvidíte, že vás výsledek překvapí.

Preferujete jiné aplikace pro správu financí? Chybí vám některá funkce ve Wallet? Zanechejte nám tip v komentářích, rád postoupím dál.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Profesionální kouč a lektor se zájmem o produktivitu a technologické novinky. www.tomasrygl.cz

Komentáře

Václav Mynařík

12. 7. 2019, 10:22

Taky jsem ji používal, do té doby než za synchronizaci s bankou chtěli nekřesťanský peníze.

Klára Márová

8. 7. 2019, 11:56

Mám, používám s Equa bank, funguje a jsem velmi spokojená :)

Lucie Budínová

VIP 7. 7. 2019, 16:51

Aplikaci mám už několik let a jsem spokojená.

Ladislav Vondráček

7. 7. 2019, 13:04

Skvělá aplikace, sám jsem dlouho používal, ale nakonec jsem od ní upustil, protože nutnost zadávat každou platbu (mám nepodporovanou Monetu), mě časem přestalo bavit.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat