Blíží se WebExpo, jedna z největších konferencí v Evropě

Blíží se WebExpo, jedna z největších konferencí v Evropě
2019-07-01T09:30:41+02:00
• 1. 7. 2019

Konference WebExpo přiveze v září do Prahy celkem 70 řečníků, kteří se budou zabývat tématy pro vývojáře, designéry, IT manažery, marketéry a startupisty. WebExpo zveřejnilo kompletní program letos již dvanáctého ročníku největší a nejdéle fungující české technologické konference s kapacitou 2000 návštěvníků, která se uskuteční v pražské Lucerně od 20. – 22. září. Vybrali jsme několik lidí, kteří vystoupí na této události.

Pavel Sich

Na WebExpu vystoupí také softwarový architekt Pavel Sich, který se bude věnovat příběhu a vývoji samonabíjecích chytrých hodinek od Sequentu. Představí zásadní momenty a technologické výzvy, na které během vývoje narazili u projektu, který dokázal získat 1 200 000 dolarů crowdfundingem na Kickstarteru. Pavel je také zodpovědný za vývoj v Moovshacku, jehož mobilní aplikace usnadňuje prodej, pronájem či koupi nemovitostí přes mobilní telefon, a to včetně finančních řešení. Zabývá se také implementací systémů od real-time aplikací pro obchodovádní s akciemi, přes SWIFT zprávy až po online bankovní řešení v OISBITS, který vlastní.

Sumeet Sharma

Sumeet Sharma vede v jihovýchodní Asii oddělení obchodního rozvoje pro tým “Next billion users” v Googlu. Na WebExpu promluví právě o příští miliardě uživatelů, kteří budou prakticky jen na mobilních telefonech, což se bude týkat především rozvíjejících se trhů jako je Indonésie, Indie, Brazílie a USA. Tito noví uživatelé budou na svých zařízeních řešit především kapacitu úložného prostoru a cenu svých omezených dat. Proto Google vytvořil platformu po “odměny za angažovanost”, skrze kterou mohou tvůrci mobilní aplikací motivovat uživatele k jejich stahování a využívání. Sumeet dříve pracoval v YouTube v USA, Austrálii a Singapuru a také v několika startupech v Silicon Valey jako je Autonomy, který odkoupilo HP nebo Agilo odkoupený Corrigem.

Luky Primadani a Matteo Maronati

Luky Primadani a Matteo Maronati z FlixBusu na WebExpu promluví o změnách potřeb uživatelů mobilního webu. Kromě pochopení potřeb uživatelů a intuitivního UX je potřeba také využít sadu moderních technologických nástrojů, díky kterým budou uživatelská rozhraní mobilního webu fungovat bez zbytečného tření a budou udržitelná a rozšiřitelná. Své poznatky přiblíží na příkladu redesignu mobilního webu FlixBusu. Luky má za sebou více než 9 let praxe jako vizuální designér v různých odvětvích. Pracovala pro několik technologických startupů. Nyní se věnuje designu UX a uživatelským výzkumům právě ve FlixBusu. Matteo se věnuje produktovému a komunikačnímu designu. Ve FlixBusu působí jako hlavní správce webového stylu zajišťuje migraci k udržitelnému webovému ekosystému.

Robin Pokorný

Robin Pokorný, seniorní softwarový inženýr v NewStore, kde vytváří mobilní prodejní platformu v Reactu – JavaScript knihovně pro tvorbu uživatelského rozhraní, promluví na WebExpu o aplikaci striktní diety v rozhodování v životě vývojáře JavaScriptu. Prozradí, jak se sám dopracoval k tomu, že neplýtvá energií na nepodstatná rozhodování a nechává si ji na to, co je skutečně důležité. Inspirací jsou mu Mark Zuckerberg nebo Barack Obama, kteří nosí stále to stejné oblečení, protože se prostě soustředí na jiné věci. Robin pořádá meetupy a věnuje se také podcastu Vzhůru dolů. Společně s Martinem Michálkem vydal nedávno e-book vzhůru do AMP (Accelerated Mobile Pages), ve kterém radí jak vyzrát na tvorbu bezkonkurenčně rychlých webů.

Milan Chiang

Jedna z nejprominentnějších žen asijské technologické scény Milan Chiang, přezdívaná také jako „královna mobilního marketingu“, ve svém oboru sbírá zkušenosti již přes 20 let. V roce 2011 založila VeryStar poskytující inovativní mobilní marketingové řešení více než 40 tisícům firem a stojí za propagační platformou podporující přes 200 milionů fanoušků. Mezi klienty VeryStar patří největší globální značky jako například Uniqlo, Pizza Hut, KFC či Starbucks.

Shira Weinberg

Technologie výrazně mění způsob, jakým jako lidi komunikujeme. Obrovské změny nás však ještě pořád čekají, a jedním z rostoucích, i když niché oborů jsou systémy chytré odpovědi. Ty mohou uživatelé znát například z klávesnic na svých iOS nebo Androidech, ale také z Gmailu nebo LinkedInu. My, uživatelé, jsme čím dále tím více lenivější a nástup doporučených odpovědí má potenciál změnit naše návyky. Jakým způsobem? To na WebExpu do hloubky rozebere seniorní produkťačka Microsoftu s více než 14letými zkušenostmi v softwarovém inženýrství Shira Weinberg.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat