Google Digital Wellbeing – expanze začala, ale jde stále o betu aktualizováno

Google Digital Wellbeing – expanze začala, ale jde stále o betu [aktualizováno]
2018-10-18T12:55:44+02:00
• 18. 10. 2018

Aktualizováno 18. 10.

Minulý měsíc jsme zde měli náznaky, že by se rozšíření Digital Wellbeing pro Android mohlo dostat na další smartphony. Konkrétně byla novinka dostupná pro Nokii 7 Plus, ale nyní zde máme změnu. Přímo v Obchodě Play u aplikace Digital Wellbeing se píše, že je rozšíření dostupné pro všechny smartphony Pixel a Android One, které mají Android 9 Pie.

logo-app Digital Wellbeing Zdarma ANDROID

Pro nainstalování musíte být beta testery. K tomuto účelu navštivte speciální stránku a potvrďte, že se stáváte testerem.

Aktualizováno 20. 9.

Digital Wellbeing je rozšíření pro systém Android, které vám dokáže přehledně interpretovat informace o používání smartphonu. Kromě toho disponuje dalšími funkcemi (viz text níže). Do této chvíle byla aplikace dostupná jen pro Pixel mobily od Googlu a mysleli jsme si, že to tak zůstane napořád. Nyní se ale ukazuje, že Digital Wellbeing se bude postupně rozšiřovat. Nově je totiž aplikace pro první mobil mimo rodinu Pixel. Konkrétně se mohou těšit majitelé Nokie 7 Plus. Je zde ale háček, Digital Wellbeing vyžaduje Android 9 Pie. Naštěstí brzy vyjde aktualizace na zmíněný model.

Je velmi pravděpodobné, že Digital Wellbeing bude postupně dostupný pro vícero zařízení, jakmile se rozšíří Android 9 pie.

Aktualizováno 13. 8.

Nejnovější aplikace od Googlu, která je dostupná jen pro smartphony s Androidem 9, byla dostupná jen za podmínky, že jste se přihlásili do beta testování. Do 24 hodin následně došlo ke schválení žádosti a teprve až pak jste si mohli aplikaci stáhnout. Nyní Google vydává Digital Wellbeing do Obchodu Play pro veřejné testování. Nyní není potřeba se kamkoliv přihlašovat a stačí mít jen mobil s Androidem 9.

Původní článek 7. 8.

Google v rámci vývojářské konference představil nejen novou vývojářskou verzi svého mobilního operačního systému. Dočkali jsme se i novinky Digital Wellbeing, která se zaměřuje na informování uživatele o používání Androidu a také disponuje několika funkcemi.

Digital Wellbeing

Pokud vás někdy zajímalo, jak často používáte smartphone, nebo která aplikace vám krade čas, tak už nemusíte hledat nějaké řešení pro získávání těchto dat. Vše poskytuje rozšíření Digital Wellbeing. Ačkoliv novinka bude později k dispozici v Obchodě Play, nejedná se o standardní aplikaci. Po nainstalování se skrývá přímo v nastavení, takže je to vlastně takové rozšíření pro systém.

V základu vám nabízí informace o používání smartphonu. Kromě stráveného času na jednotlivých aplikacích také zobrazuje počet přijatých notifikacích. Pokud se vám zdá číslo příliš velké, lze skrze Digital Wellbeing přejít přímo k nastavení notifikací konkrétní aplikace a upravit možnosti.

Digital Wellbeing také disponuje funkcí tak trochu nahrazující stav „nerušit“. Samozřejmě lze nastavit čas, od kdy do kdy má být režim aktivní. Kromě toho lze docílit přepnutí zobrazení do černobílé.

Novinka vyšla zároveň s uvedením Androidu 9 Pie, ale i tak je jen v beta verzi. Pokud si chcete Digital Wellbeing vyzkoušet, musíte mít zařízení s Androidem 9 Pie a také se musíte přihlásit k beta testování. Následně byste měli po vyplnění přihlášky dostat do 24 hodin odkaz na stažení. Pokud nechcete čekat, můžete si stáhnout APK balíček (instalujete na vlastní riziko).

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, 9to5google.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat