Nokia 220 4G představena, nabízí LTE konektivitu

Nokia 220 4G představena, nabízí LTE konektivitu
2019-07-25T16:00:08+02:00
• 25. 7. 2019

Společnost HMD Global dodává na trh smartphony pod značkou Nokia, ale ve svém portfóliu má také například mobil Nokia 8110 se systémem KaiOS, který mimo jiné nabízí Google služby a dokonce WhatsApp. Kromě toho se stále nabízí běžnější mobily, které pomalinku ale jistě mizí z aktuálního trhu. Většinou se již jedná o nezajímavá zařízení, která umí jen základní volání a posílání SMS zpráv. Nyní jsme se ale dočkali novinky Nokia 220 4G.

Nokia 220 4G

Jak již název napovídá, jedná se o běžný mobil s LTE konektivitou. V tomto případě je podporována specifikace LTE Cat-1 s rychlostí stahování až 10 Mbps a nahrávání 5 Mbps. To vypadá poměrně zajímavě a kdyby mobilní telefon měl i Wi-Fi, mohlo by se jednat o zajímavý záložní mobil. Bohužel nedisponuje takovou výbavou a LTE maximálně využijete pro základní používání. Mimo to je podporováno VoLTE, ale zde záleží na mobilním operátorovi. Aby toho nebylo málo, tak Nokia 220 4G nepodporuje 3G. Pro běžné volání se používá 2G.

Systém je zde Feature OS, takže se více měně budete muset spokojit s předinstalovanými tituly. Mezi nimi mimo jiné najdete několik her od Gameloftu. Nokia 220 4G disponuje 2,4palcovým displejem s QVGA rozlišením a na zadní straně je VGA kamera. Operační paměť je ve velikosti 16 MB a úložiště nabízí pouze 24 MB, ale bez možnosti rozšíření. Novinka nabízí dále rádio i bez připojených sluchátek, microUSB, 3.5mm jack a Bluetooth 4.2.

Baterie má kapacitu 1200 mAh a dle společnosti mobil vydrží na jedno nabití 27 dnů (pohotovostní doba) a 6,3 hodin telefonování. V tuto chvíli nevíme, kdy se mobil objeví v Česku, na to si budeme muset počkat stejně jako na cenu.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat