Microsoft chce do vašeho mobilu, reklamu umísťuje nejen do menu na sdílení

Microsoft chce do vašeho mobilu, reklamu umísťuje nejen do menu na sdílení
2019-07-08T19:00:04+02:00
• 8. 7. 2019
2

Microsoft dávno vzdal své plány na vlastní mobilní operační systém. Ostatně to bylo vidět už v posledním roce od ohlášení konce Windows 10 Mobile. Již tehdy více investoval do vývoje aplikací pro platformy Android a iOS. V současné době nabízí poměrně velkou škálu aplikací, které jsou konkurencí pro řešení od firem Google a Apple. Vzhledem k tomu, že se pohybuje se snaží dostat do mobilního trhu co nejvíce a pak lákal na své placené služby, tak musí volit agresivnější strategii v oblasti marketingu. Nyní to ale asi přehání.

Microsoft a „reklama“ v mobilu

Například nedávno jsme vás informovali o zajímavé novince v rámci aplikace Your Phone Companion. Ta umí propojit počítač s vaším zařízením, ale aplikace sama o sobě nenabízí nějaké funkce. Místo toho disponuje v menu celou řadou doporučení na ostatní produkty společnosti Microsoft. Sám používám toto propojení a ještě se nestalo, abych aplikaci Your Phone Companion otevřel. Není to potřeba, takže mě ani nijak neotravuje reklama na další aplikace, která v ní je.

Microsoft tedy volí asi nejagresivnější strategii, kterou mohl zvolit. Pokud máte ve svém zařízení nainstalovanou jakoukoliv aplikaci od Microsoftu, tak s největší pravděpodobností se ve vaší nabídce pro sdílení nachází reklama na další službu, produkt, aplikaci od této společnosti.

V mém případě vidím v menu na sdílení souborů položku OneDrive, což je cloudové úložiště od této firmy. Aplikaci nemám nainstalovanou v mobilním telefonu. Ostatně u této položky je v závorce uvedeno, že bych ji měl nainstalovat. Pokud se pokusím soubor sdílet do OneDrive, tak mě proces přesune do Obchodu Play, abych si aplikaci mohl nainstalovat.

Bohužel jsem nenašel jakýkoliv způsob, jak se této skryté reklamy zbavit. Jediným řešením je odinstalování aplikací od Microsoftu. Podobné návrhy jiní uživatelé vidí také, ale liší se v souvislosti s obsahem, který chtějí sdílet. Navíc existují případy, kdy se tyto návrhy na nainstalování objevují i v běžném seznamu aplikací.

Microsoft se hodně snaží, aby uživatelé používali jejich aplikace a služby, ale tento způsob se mi zdá poněkud nešťastný. Hodnotím jej jako agresivní a navíc mám pochyby o dodržování podmínek Googlu. Možná by měl Microsoft sáhnout po jiném způsobu, než takto podstrkovat aplikace do míst, kde nemají co dělat.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Janek Fanek

10. 7. 2019, 15:09

Ano, nelze než souhlasit, v tomto případě se jedná spíše o technickou záležitost spojenou s reklamou. Jsou však jiní, kteří se snaží protlačit k uživateli ten nejhorší politický bulvár s tím, že jej nelze odinstalovat, další naprosto suverénně používají zakázanou reklamu, jiní naprosto ignorují zájmy uživatele a podstrkuji mu to, co vůbec nechce. Nebojím se to nazvat ideologickou diverzí. Pokud chci mobilní zařízení používat je těžké se tomu bránit a už vůbec nevěřím, že bude líp.

Myslím, že tomu Google brzo zatne tipec, pokud za tím není nějaká „politika“ mezi M$ a G.
Naštěstí je tahle blbinka asi jen pro mobil-win10, takže pro mě k ničemu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat