Microsoft vydal aktualizaci aplikace Váš telefon, nově s notifikacemi

Microsoft vydal aktualizaci aplikace Váš telefon, nově s notifikacemi
2019-07-03T15:58:16+02:00
• 3. 7. 2019

Microsoft už před nějakým časem avizoval, že testuje možnost synchronizace notifikací aplikace Váš telefon. Do teď bylo možné skrze počítač přistupovat k SMS zprávám, přičemž šlo i odpovídat na ně. Taktéž zde byla podpora pro fotografie, ale to bylo vše. Nyní jsme se ale konečně dočkali a nově aplikace umí synchronizovat i všechny notifikace přímo do počítače. Bohužel možnosti jsou značně omezené.

Aplikace Váš telefon s notifikacemi

K propojení mobilního telefonu se systémem Android a počítače s Windows 10 potřebujete na každé zařízení nainstalovat aplikace – Váš telefon pro Windows 10 a Your Phone Companion pro Android. Následně se musíte přihlásit v obou aplikacích s jedním Microsoft účtem. Následně se zařízení již propojí, a to i prostřednictvím mobilní sítě. Pokud již nyní používáte aplikaci Váš telefon pro Windows 10, měli byste obdržet aktualizaci, která přináší možnost synchronizace notifikací z mobilního telefonu přímo do Windows 10.

V první řadě stačí „odklikat“ dvě obrazovky a vše funguje. K dispozici budete mít přehlednou obrazovku všech notifikací ze svého smartphonu. Jakmile přijde nové upozornění, je synchronizováno přímo do počítače, kde se objeví jako běžná Windows notifikace. Po otevření aplikace pro Windows 10 se naskýtají jen dvě možnosti. Odstranění notifikace a zkopírování obsahu. Bohužel zde nejsou jakékoliv jiné možnosti, dokonce nejde otevřít ani odkaz z upozornění.

V rámci nastavení si můžete vybrat, které aplikace budou synchronizovány, tedy z pohledu notifikací. Tento seznam není kompletní, takže nelze dopředu přednastavit, co dostanete do systému Windows a co ne. Novinka je již nyní k dispozici a funguje relativně dobře, byť drobné zpoždění je vidět.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat