Google Mapy začínají integrovat data o službách na sdílení kol

Google Mapy začínají integrovat data o službách na sdílení kol
2019-07-17T08:06:31+02:00
• 17. 7. 2019
1

Doprava ve městech nebývá vždy tak optimální, aby uspokojila každého návštěvníka. Navíc nebývá flexibilní, což právě nahrává novinkám, jako jsou služby na sdílení kol, koloběžek, elektrokol a tak podobně. Dle společnosti Google existuje po celém světě přes 1600 systémů na sdílení kol. Většinou má každá svou vlastní aplikaci, což není zrovna nejoptimálnější zejména pro turisty. I z tohoto důvodu Google Mapy rozšiřují integraci dat o službách pro sdílení kol.

Google Mapy: Do Česka oficiálně přichází novinka Obsazenost spoje [aktualizováno]

Google Mapy a kola

Již rok Google Mapy nabízí v New Yorku možnost zobrazení stanic pro sdílení kol. Přímo v aplikaci tak mohou uživatelé vidět, kde se nachází nejbližší místo, kolik je tam kol, případně kolik je volných míst. Jak můžete vidět na animaci níže, funkce je spíše informativní. Můžete získat kontakty nebo se přímo navigovat na konkrétní místo.

Nyní jsme se dočkali rozšíření do 24 měst po celém světě v rámci 16 zemí. Google tak chce rozšířit informace o dopravě a zlepšit v těchto měsících dopravní situaci, nebo nabídnout zajímavější způsoby dopravy. Konkrétně se dočkala města Barcelona, ​​Berlín, Brusel, Budapešť, Chicago, Dublin, Hamburk, Helsinky, Kaohsiung, Londýn, Los Angeles, Lyon, Madrid, Mexico City, Montreal, Taipei, New York, Rio de Janeiro, oblast San Francisco Bay Area, São Paulo, Toronto, Vídeň, Varšava a Curych.

Samotná data jsou integrována díky službě Ito World. Google Mapy nechtějí nabídnout konkurenci nebo alternativu pro aplikace v tomto segmentu. Zde jde hlavně o lepší přehlednost a třeba možnost výběru. Zatím není známo, jestli dojde k rozšíření například o Prahu nebo jiné české město.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pavel Sladek

17. 7. 2019, 10:39

kdyby radši udělali plánování tras pro cyklisty offline … a mohli by konečně odstranit požadavek na aktualizaci map každých 30 dnů

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat