YouTube investuje do vzdělávacích playlistů

YouTube investuje do vzdělávacích playlistů
2019-07-17T06:53:09+02:00
• 17. 7. 2019

Zdroj: Youtube

YouTube je od roku 2005 největší internetový server pro sdílení a sledování videi. Na tomto serveru najdete takřka každý žánr videí, který vás baví. 

YouTube vás chce vzdělávat

YouTube si je zřejmě vědom toho, že je třeba, aby se lidé neustále vzdělávali. To je mimo jiné možná i problém této platformy, neboť se zde nachází více „negativního“ obsahu. Proto se společnost rozhodla představit nová vzdělávací videa na různá témata, včetně matematiky, vědy, hudby a jazyka. 

Platforma tak nyní nabízí playlisty pod názvem Learning Playlists. Seznamy budou mít samozřejmě organizační funkce, stejně jako kapitoly o klíčových tématech, které jsou seřazeny od začátečníků až po pokročilé. Během přehrávání jednotlivých kapitol také nebudou k dispozici doporučená videa. Díky tomu se totiž uživatel bude moci plně soustředit na přehrávanou kapitolu. 

YouTube spolupracuje hned s celou řadou tvůrců a vzdělávacími organizacemi na rozšíření vzdělávacího obsahu. V říjnu minulého roku společnost oznámila, že na tyto videa investuje 20 mil. dolarů. Prvními partnery jsou Khan Academy a TED-Ed. Youtube tak chce nabídnout trochu sofistikovanější obsah.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat