Facebook nabídne možnost deaktivovat „otravná“ upozornění

Facebook nabídne možnost deaktivovat „otravná“ upozornění
2019-07-01T11:30:23+02:00
• 1. 7. 2019

Jste-li aktivními uživateli sociální sítě Facebook, jistě máte ve svém mobilním telefonu nainstalovanou aplikaci Facebook a Messeger. A právě první zmíněná aplikace nabízí několik kategorií, které se nachází v dolní části obrazovky.

Facebook pracuje na nové možnosti

Bohužel pro některé jsou tyto kategorie často označovány červenými tečkami, které signalizují nově zveřejněný obsah. Dle průzkumu ale tyto červené tečky většinu uživatelů spíše ruší. V praxi tak uživatelé musí veškeré kategorie ručně proklikávat, aby se červeně zbarveného označení zbavili. 

Největší sociální síť světa pravděpodobně vyslyšela přání uživatelů, neboť se rozhodla s těmito červenými notifikacemi lépe pracovat. V současné době tak testuje funkci, jež vám v praxi dovolí vizuální upozornění deaktivovat. 

Mluvčí společnosti Facebook se dokonce k testování nové funkce vyjádřil. Podle jeho slov bylo původním záměrem zvýšit těmito notifikacemi angažovanost uživatelů. To se však nakonec nepovedlo, tedy alespoň podle původních představ. Sociální síť si je vědoma neúspěchu, a tak se rozhodla začít testovat novou možnost, pomocí které bude možné tyto notifikace deaktivovat. 

V současné chvíli není zřejmé, kdy by měla být nová funkce dostupná. Podle slov mluvčího společnosti Facebook by se tak mělo stát v příštích několika týdnech. Někteří uživatelé ale již zaznamenali, že mají novinku k dispozici.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat