Apple News+ má velké finanční problémy

Apple News+ má velké finanční problémy
2019-07-02T15:00:26+02:00
• 2. 7. 2019

Americká společnost s logem nakousnutého jablka před několika měsíci uvedla do provozu svou zbrusu novou službu pod názvem Apple News+. Tim Cook zdůraznil, že jde hlavně o relevanci a přesnost informací, což naráží na problém kolem falešným zprávám (fake news).

Apple News+ mělo zjednodušit přístup k magazínům

Jak se dalo čekávat a jak se spekulovalo, do Apple News neustále přichází nové magazíny, takže informace nejsou jen o aktuálním dění. Například zde najdeme magazíny zaměřené na módu, vědu, přírodu, sport a další témata. Celkem jich je nyní něco přes 300. Jelikož se jedná o zásadní rozšíření, zaslouží si novinka nové pojmenování.

 

Apple si od této služby sliboval opravdu hodně. Bohužel pro společnost se nyní na internet dostala informace, že služba Apple News+ není tak výdělečná, jak si původně vydavatelé magazínů mysleli. Příjmy se vlastně pohybují na úrovni tehdejšího Texture. 

„Jedna vydavatelská publikace uvedla, že Apple předpokládá, že vydavatelské společnosti získají až desetinásobek příjmů (v tomto období). Aktuální situace je ale taková, že vydavatelské společnosti generují příjmy jen jednu dvacátinu z odhadovaných částek.“

Ostatní vydavatelé uvedli, že jejich příjmy z předplatného Apple News+ byly nižší nebo na stejné úrovni, jako v případě služby Texture. Podle některých vydavatelů se měl celý Apple News+ tým sejít s klienty, aby situaci vyřešil. Apple na této schůzce údajně přiznal, že se službě nedaří tak, jak bylo původně předpokládáno. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat