Apple poslal Samsungu dalších 683 milionů dolarů

Apple poslal Samsungu dalších 683 milionů dolarů
2019-07-09T12:55:01+02:00
• 10. 7. 2019
1

Jak jsme informovali již dříve, vzhledem k menšímu prodeji nových vlajkových modelů, musel Apple údajně objednat menší počet OLED displejů od Samsungu, než obě společnosti původně předpokládaly. 

Apple nedodržel původní objednávku

Nutno podotknout, že tyto společnosti měly mezi sebou podepsanou smlouvu, respektive objednávku. Apple ji pochopitelně nedodržel, protože objednal menší počet OLED panelů, než bylo dohodnuto. To je mimo jiné hlavní důvod, proč Samsung požaduje kompenzaci v podobě 100 mil. amerických dolarů. 

Ovšem místo toho, aby Apple pokutu zaplatil, rozhodl se nabídnout Samsungu více možností, včetně závazku v podobě objednávek OLED panelů pro budoucí produkty, jako jsou tablety a notebooky. 

Nyní je však situace diametrálně odlišná. Apple totiž jiihokorejskému výrobci skutečně částku proplatil, a to ve výši 639 mil. dolarů. To znamená, že by Samsung jen přeci v budoucnu už žádné OLED panely dodávat nemusel. Na druhou stranu si zase mohl Apple předplatit určitý objem OLED panelů, které do určité doby bude muset vyčerpat. 

Co se týká celkových příjmů Samsungu za poslední tři měsíce, provozní zisk se pravděpodobně snížil na 6,5 bil. wonů, což je přibližně 5,5 mld. dolarů. Podle CNBC se jedná o vyšší číslo, než se původně předpokládalo – i přesto jde ale o meziroční pokles v podobě 56 %. 

Zdroj: idownloadblog.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 10. 7. 2019, 15:11

Dodávky OLED panelu bude mít na starost BOE.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat